|

Confuzie la Permise: programãri on-line fãcute în zadar cu luni în urmã

EROARE…Un vasluian nemultumit a reclamat cã, desi în urmã cu mai bine de jumãtate de an si-a fãcut programare on-line pentru a-si schimba permisul de conducere, când s-a prezentat vineri, 19 octombrie, la Seriviciul Public Comunitar Regim Permise si Înmatriculare a Vehiculelor a fost informat cã nu figura în baza de date. Dupã ce si-a arãtat nemultumirea cu privire la situatie si a refuzat sã se reprogrameze, a fost trecut pe o listã suplimentarã. De asemenea, vasluianul atrage atentia cã pe site-ul DRPCIV apar informatii false care îi încurcã pe soferi. Cititi mai multe în rândurile urmãtoare.

Vasluianul si-a fãcut programare on-line pentru a-si schimba permisul de conducere încã din luna februarie a acestui an, pentru data 19 octombrie, deoarece la finalul acestei luni îi expirã documentul. A primit inclusiv o confirmare a programãrii pe e-mail, de la Prefecturã. De aceea s-a prezentat încrezãtor vineri la ghiseu, convins cã în câteva minute va completa hârtiile necesare si i se va face fotografia. Dar cum socoteala de acasã nu se potriveste cu cea din târg, acesta a fost informat de angajati cã nu a fost identificat în baza lor de date si cã va trebui sã se programeze din nou. “Nu cred cã este normal ce s-a întâmplat. Nu eram singurul în aceastã situatie, mai era un domn care avea programare fãcutã în urmã cu mai multe luni, dar care nu apãrea pe lista lor. Am insistat sã mã caute din nou. Pentru cã m-am arãtat foarte nemultumit de situatie, a venit o altã salariatã, o tânãrã de la care am înteles cã în luna septembrie toate serviciile legate de înmatriculãri si permise au trecut de la Prefecturã la DRPCIV, însã se pare cã nu au fost transmise si programãrile fãcute anterior acestei date. Cel mai probabil, fiind considerate – în mod eronat – libere locurile respective, au fost programati alti soferi’’, a declarat vasluianul. Într-adevãr, pe site-ul Prefecturii apare urmãtorul anunt: ‘’Începând cu data de 13 septembrie 2018 programãrile pentru orice serviciu legat de permise, înmatriculãri sau radieri autovehicule se pot face numai pe site-ul DRPCIV.’’ În cele din urmã, soferul a fost trecut pe lista suplimentarã. ‘’Nu am asteptat foarte mult, în jur de 20 de minute. M-am bucurat cã totusi s-a rezolvat destul de repede”, a mai declarat acesta.

Taxa poate fi plãtitã la ghiseu – informatie falsã de pe site-ul DRPCIV

O altã problemã semnalatã se referã la faptul cã informatiile de pe site-ul DRPCIV nu se confirmã ‘’în teren’’. “Dovada plãtii contravalorii permisului de conducere – 68 lei, se poate achita numerar la ghiseu odatã cu depunerea documentelor” – astfel, desi se mentioneazã clar pe site-ul DRPCIV unde se poate plãti taxa, acest lucru nu este valabil la Vaslui. ‘’Pe site scrie cã taxa poate fi plãtitã la ghiseu, dar eu când am vrut sã plãtesc, mi s-a spus cã nu existã acest serviciu si cã trebuie sã merg la Finante sã achit. Norocul meu cã la Vaslui Finantele sunt la 50 de m distantã. Dar ce fãceam dacã locuiam într-un oras mare si trebuie sã ajung în capãtul celãlalt al localitãtii pentru a plãti? Induc oamenii în eroare cu aceste informatii’’, a încheiat vasluianul.