|

Consilier PNL, acuzat de contrabandã de tigãri, scandal cu politistii!

CIRC LA SULETEA

RUSINOS…Scene incredibile petrecute în locuinta pãrinteascã a proaspãtului presedinte PNL Suletea, Dan Dumitru David! O perchezitie a Politiei Murgeni, efectuatã în ziua de Sf. Ioan Botezãtorul, la domiciliul mamei acestuia, a scos la ivealã faptul cã bãtrâna detinea în imobil tigãri de contrabandã. Cum femeia a cerut sã fie asistatã la perchezitie de fiul ei, consilierul local Dan Dumitru David, acesta a venit la casa mamai sale într-un suflet. Furios din cale-afarã cã oamenii legii descoperiserã 693 de tigarete (37 de pachete de tigãri), liberalul David s-a nãspustit cu vorbe grele asupra politistilor. I-a înjurat ca la usa cortului si le-a reprosat cã nu au ce cãuta în casa lui pãrinteascã. Ca sã fie mai convingãtor, bãrbatul a smuls din mâna unui politist câteva pachete cu tigãri, pe care le-a aruncat în foc. Tãmblãul nu s-a oprit nici mãcar când oamenii legii i-au pus în vedere bãrbatului cã i se va întocmi dosar penal pentru distrugere de probe si pentru ultraj. Consilierul David le-a spus politistilor cã el este viitorul primar al comunei Suletea si din aceastã posturã nu permite sã fie ultragiat. Politistii nu s-au lãsat intimidati de alesul local si îl cerceteazã acum pentru trei infractiuni. Intervievat de reporterii nostrii, consilierul liberal a negat totul : „Nu recunosc nimic, nu stiu, n-am auzit asa ceva”.

Un consilier local si presedinte al organizatiei PNL Suletea s-a fãcut de toatã rusinea, chiar în zi de mare sãrbãtoare: pe 7 ianuarie, de Sf. Ioan Botezãtorul. Dan Dumitru David, de 51 de ani, care a preluat functia de presedinte al organizatiei liberale, este si viitorul candidat al PNL la functia de primar al comunei în alegerile din 2020. Numai cã, în farã de politicã, Dan Dumitru David mai are încã un „hobby” – contrabanda cu tigãri. Având informatii si probe cã din casa pãrinteascã a consilierului se vând tigãri din Republica Moldova, suspecte cã ar fi de contrabandã, pe 7 ianuarie, având un mandat de perchezitie eliberat de Judecãtoria Bârlad, pentru domiciliul femeii de 67 de ani, patru politisti ai Sectiei 5 de Politie Ruralã Murgeni, s-au prezentat pentru a efectua perchezitia. Mama lui Dan Dumitru David a solicitat sã fie asistatã la perchezitie de fiul ei, de 51 de ani, consilier PNL în CL Suletea, mai nou presedintele PNL Suletea. Si surprizã! La perchezitii s-au gsit 693 de tigarete (37 de pachete) din Republica Moldova, suspecte cã ar fi de contrabandã! Nici femeia si nici fiul ei, liberalul David, nu au magazin unde sã comercializeze tigãrile, iar surse din Suletea spun cã cei doi ar fi vândut tigãri, direct de acasã. Rusinos pentru un ales local, care mai si lucreazã la o bancã în comunã!

A sãrit la gâtul politistilor si s-a ales si cu dosar pentru ultraj!

Când consilierul David a vãzut cã se duc pe apa sâmbetei tigãrile a sãrit pe politistul care avea pachetele la el si i-a smuls douã pe care le-a aruncat în foc. Scandalul a atins cote maxime, dar politistii au fãcut totusi fatã furiei “viitorului” primar al comunei Suletea! Nu fãrã ca acesta sã arunce cu vorbe grele, jignitoare si sã îi ameninte pe oamenii legii, spunând cã el este cineva si cã le va face rãu. Când s-a repezit la politistul cu tigãrile, l-a împins si a spart un geam. Vãzând cã cei patru politisti au chemat ajutoare, recalcitrantul si tupeistul consilier Dan Dumitru David, s-a potolit, dar tot va fi nevoie sã dea socotealã în fata legii. „Politistii de la Sectia 5 Politie Ruralã Murgeni au efectuat pe 7 ianuarie o perchezitie la domiciliul unei femei de 67 de ani, din comuna Suletea, care a cerut sã fie asistatã de fiul ei. Cu aceastã ocazie s-au gãsit la perchezitie 693 de tigarete din Republica Moldova. În timpul perchezitiei, fiul femeii, de 51 de ani, a început sã fie recalcitrant si a aruncat niste probe în foc, dar când a încercat sã arunce si restul probelor a fost oprit de politisti. A fost sesizat Parchetul de pe lângã Judecãtoria Bârlad, pentru comiterea infractiunii de ultraj, iar politistii de la Sectia 5 Politie Ruralã Murgeni au deschis dosar penal si efectueazã cercetãri pentru comiterea infractiunilor de contrabandã cu tigãri si distrugere de probe”, a precizat Bogdan Gheorghitã, purtãtorul de cuvânt al IPJ Vaslui.

„Nu recunosc nimic!”

Consilierul Dan Dumitru David este cercetat pentru trei infractiuni: contrabandã, distrugere de probe si ultraj. Contactat telefonic de reporterii nostri, acesta a avut o reactie … ciudatã: „Nu cunosc, nu cunosc absolut nimic, nu, nu. Nu am fost, nu recunosc nimic, nu, nu!” Rãmâne de vãzut ce vor face politistii si procurorul de caz cu dosarele penale ce le au acum în lucru.