|

Consilierul “Gicã Contra” loveste din nou!

CIRC Consiliul Local de la Vaslui devine, cu fiecare sedintã, o scenã de luptã între consilierii de la PPDD si, mai nou, cei ai Partidului Democrat-Liberal, pe de o parte, si Institutia Primarului, de cealaltã parte. Ieri, s-a mai consumat o filã din rãzboiul pe care penibilul consilier Volocaru îl duce cu primãria, din grija excesivã si inutilã fatã de modul în care este cheltuit banul public. De data aceasta, tânãrul Volocaru s-a arãtat iritat de faptul cã un soft care va fi implementat în Piata Traian costã 37.000 de lei, asa cã a cerut explicatii.

“Vrem sã cumpãrãm un soft pentru piata Traian, care costã 370 de milioane de lei vechi. Ce face acel soft? Vã trimite acasã informatii de câte ori se deschide usa de la piatã? De ce nu ne spuneti si nouã ce soft folositi, ce numãr are, cine îl produce, poate gãsim o firmã în tarã care îl dã la jumãtate de pret”, a remarcat Volocaru. Directorul economic al primãriei, Eugen Bot, a încercat sã-i explice. “Este vorba de un soft care va pune ordine în piatã. Vom sti în fiecare moment care tarabe sunt ocupate si câte sunt libere, cât s-a plãtit pentru fiecare, va fi pusã ordine în toatã piata Traian. În aceastã sumã este inclusã si deplasarea unei echipe care va implementa softul, perioada în care se va face montarea, perfectionarea personalului din piata Traian, ca si deplasãrile echipelor de mentenantã, în cazul unor probleme”, a spus Bot. Consilierul PPDD a dat din cap si a continuat sã vocifereze.

Ioan Zaharia are o problemã: “Da’ executia bugetarã…?”

Luna trecutã, fostul prefect de Vaslui, consilierul PDL Ioan Zaharia Zaharia se lansa în critici la adresa primãriei, spunând cã “rectificãrile bugetare lunare pe care ni le tot propuneti sunt obiceiuri nesãnãtoase pentru administratia publicã localã”. Între timp, a recunoscut cã a mai citit câteva legi despre functionarea administratiei locale, printre care si cele referitoare la buget. Ieri, s-a arãtat nemultumit de faptul cã primarul nu-i prezintã la leu executia bugetarã, adicã banii pe care i-a avut la dispozitie si pe ce s-au cheltuit. “Am citit în lege cã trebuie sã prezentati executia bugetarã în octombrie. De ce nu ati fãcut-o? Nu suntem tratati asa cum trebuie. Este o prevedere a legii si trebuie s-o respectati. Considerati cred cã sunteti mai destepti decât ar trebui, nu stiu ce se întâmplã”, a remarcat consilierul PDL. Primarul Vasile Pavãl a refuzat sã intre în jocul consilierului Zaharia si a promis cã se va informa despre ceea ce spune legea. “O sã verific, domnule consilier, si o sã vã comunic”, a mai spus primarul.