|

Contrabandist de tigari prins cu focuri de arma la Dersca

Politistii de frontiera botosaneni au fost nevoiti, miercuri seara, la frontiera cu Ucraina, pe raza localitatii Dersca, sa faca uz de armamentul din dotare pentru prinderea mai multor persoane prinse ca faceau contrabanda cu tigari.

Pentru retinerea celor surprinsi, politistii de frontiera au executat sapte focuri de avertisment in plan vertical. In jurul orelor 22.00, politistii de frontiera au observat, cu ajutorul aparaturii cu termoviziune, la aproximativ 1.500 m distanta de linia de frontiera, mai multe persoane care se deplasau catre interiorul tarii, avand asupra lor trei colete voluminoase. O echipa operativa din teren a intervenit pentru retinerea celor in cauza. Intrucat barbatii nu s-au supus somatiilor verbale, au fost executate sapte focuri de avertisment in plan vertical. Din cauza vegetatiei abundente si a reliefului accidentat, contrabandistii au fugit in directii diferite, abandonand coletele, reusindu-se retinerea unei singure persoane, Mihaita I., in varsta de 26 ani. In urma cercetarilor efectuate la fata locului au fost depistate peste 4.300 pachete de tigari, marca „Monte Carlo”, de provenienta ucraineana.

„Politistii de frontiera au intocmit pe numele barbatului dosar penal pentru savarsirea infractiunii de contrabanda, cercetarile fiind continuate in vederea depistarii tuturor persoanelor implicate, la finalizare urmand a fi luate masurile legale ce se impun. Tigarile, in valoare de aproximativ 36.000 lei, au fost ridicate in vederea confiscarii de catre politistii de frontiera botosaneni”, a mentionat inspector Minodora Racnea, purtatorul de cuvant al Inspectoratului Judetean al Politiei de Frontiera Botosani.

www.evbt.ro