|

Contre între liberali si Buzatu, în CJ Vaslui: “Cuvântul excedent s-ar putea sã nu mai existe prin acest consiliu”

NERVOZITATE… Liberalii si social-democratii din Consiliul Judetean se contreazã, însã în nuante destul de calme. Dacã, la Bucuresti, se folosesc cuvinte destul de dure din ambele tabere, în legislativul judetului Vaslui se aruncã cu vorbe si întepãturi anemice. Liderul consilierilor PNL, Gheorghe Veziteu, a cerut în mai multe rânduri conducerii Consiliului Judetean sã explice de ce sumele rãmase în excedent, pentru anul 2019, sunt de ordinul zecilor de milioane si de ce banii nu se duc pe refacerea drumurilor judetene. “Domnule consilier, am fi dat banii pe diverse lucrãri, dacã onor guvernul dvs, care este acum în activitate, ar fi dat bani mãcar pentru jumãtate de an de functionare, la cea mai mare institutie din judetul Vaslui, DGASPC. Asa, a trebuit sã facem eforturi foarte mari, pentru a asigura mãcar jumãtate de an de functionare la directia din subordinea noastrã, iar dvs stiti foarte bine acest lucru”, a spus Buzatu.

Liberalii au folosit, ieri, o expresie celebrã deja la Bucuresti, observând cã “elefantii sunt deja în sala de sedinte a Consiliului Judetean”, semn cã sunt multe probleme la nivel de judet, care nu sunt discutate în legislativul judetului. Gheorghe Veziteu, liderul consilierilor judeteni PNL, a acuzat modul în care, de multe ori, se fac alocãrile cãtre primãrii, acuzând conducerea PSD de faptul cã banii s-au alocat cãtre primãrii functie de carnetul de partid. “Încetati cu prostiile astea, domnule consilier! Aici nu sunt primari liberali sau conservatori, noi dãm bani tuturor primarilor, functie de nevoile lor”, a spus Buzatu. La un moment dat, în discutie a simtit nevoia sã se amestece în discutie si consilierul judetean PSD, Gheorghe Croitoru, care a avut o replicã care i-a scos din sãrite pe liberali. “Dle Croitoru, nu mai vorbiti, doar ca sã îi faceti pe plac presedintelui de partid”, a replicat liberalul Veziteu. “Domnule Croitoru, te rog sã spui dacã esti tinut cu forta aici. Eu cred cã esti consilier, la fel ca si domnii consilieri de la PNL sau ALDE, nu stiu dacã trebuie sã faci doar ce-ti spun eu”, a spus Buzatu, adresându-se consilierului social-democrat.

Bãtaie mare pe excedent, banii s-au dus pe functionarea DGASPC

Liberalul Veziteu a avut mai multe reactii, la o serie de puncte care priveau alocãri de fonduri judetene cãtre institutiile din subordine. La unul dintre aceste puncte, consilierul PNL a cerut explicatii presedintelui CJ Vaslui. “Nu ati explicat deloc, domnule presedinte, unde s-au dus 20 de milioane de lei din excedent. Nu ar fi trebuit cheltuiti, oare, pe refacerea drumurilor judetene?”, a întrebat Veziteu. “Domnule consilier, este acolo, în proiectul de hotãrâre, un cuvânt, excedent, pe care s-ar putea sã nu-l mai gãsiti acolo în anii urmãtori. Dacã ati întrebat despre excedent, vã spun cã e bine cã am avut acei bani, cu care am asigurat functionarea unei institutii (e vorba de DGASPC Vaslui, n.r.) pentru jumãtate de an”, a spus Buzatu.