|

Copiii danseazã! (foto)

Ritmurile Tineretii- editia XXI

LA DANS Sute de elevi din tot judetul sunt prezenti pe scena Casei de Culturã “Constantin Tãnase” Vaslui, în cadrul Festivalului “Ritmurile Tineretii”. Dacã ziua de ieri a fost dedicatã elevilor de grãdinitã si ciclu primar, azi vor evolua elevii de gimnaziu si liceenii. În total, la cea de-a XXI- a editie a Festivalului “Ritmurile Tineretii”, manifestare de traditie dedicatã elevilor si prescolarilor, vor evolua nu mai putin de 144 de formatii, cele mai multe având în componentã elevi din clasele I- IV de la scolile vasluiene. Din pãcate, bucuria spectacolului a fost umbritã de desele interventii ale prezentatorilor, care dãdeau citire comunicatelor Politiei Locale cu privire la parcarea neregulamentarã a vehiculelor însotitorilor concurentilor.

Dat fiind numãrul mare de formatii înscrise, festivalul se desfãsoarã pe perioada a douã zile, cei mici intrând deja în concurs ieri, joi, 15 mai, în timp ce elevii de gimnaziu si liceenii urmeazã a concura azi, 16 mai, pe scena Casei de Culturã “Constantin Tãnase” Vaslui, organizatorul festivalului. La aceastã a XXI- a editie a manifestãrii s-au înscris 144 de formatii, cele mai multe fiind la clasele I- IV, unde vor fi 63 de numere artistice. La grãdinite sunt 44 de grupuri si formatii, alte 28 grupuri sau formatii care vor evolua pe scena Casei de Culturã “Constantin Tãnase” Vaslui fiind formate din elevi de gimnaziu, în timp ce, de la licee, sunt doar 9 formatii. “Jurizarea festivalului va fi asiguratã de specialisti în domeniu, presedintele juriului fiind profesoara Ioana Ianul, ajutatã de Alice Vîrlãnutã, Gigi Ilascu, Iulia Dohotaru si un reprezentant din cadrul Inspectoratului Scolar Judetean”, a declarat Dana Visu, directoarea Casei de Culturã „Constantin Tãnase”, organizatorul festivalului. În cele douã zile ale festivalului, concurentii vor evolua în fata juriului la mai multe sectiuni, respectiv: gimnasticã (aerobicã, artisticã, ritmicã, piramide, majorete), dans modern, în genurile: dans sportiv, cadet, latino sau break dance, ori dans cu temã, clasic sau jocuri muzicale. Poate cea mai gustatã sectiune a fost cea a dansurilor populare si a celor contemporane, sectiune care mai cuprinde si dansuri ale altor popoare sau fantezii coregrafice bazate pe teme populare. Alãturi de Casa de Culturã, s-au mai implicat în organizarea acestei a XXI- a editii a Festivalului “Ritmurile Tineretii”, Primãria Vaslui, Inspectoratul Scolar Judetean si Asociatia Judeteanã „Sportul pentru Toti”. Dat fiind numãrul foarte mare de participanti, multi dintre ei însotiti de pãrinti, rude sau prieteni, zona din jurul Casei de Culturã a fost foarte aglomeratã. Politistii locali au fãcut, în mai multe rânduri, chiar în timpul spectacolului, apeluri cãtre posesorii de autovehicule parcate în zonã, pentru a elibera circulatia, în caz contrar putând fi amendati cu 300 lei! Din pãcate, aceste anunturi, repetate la nesfârsit, au stricat atmosfera spectacolului.

Surprizã pentru Bianca!

Printre participantele la acest festival de traditie, “Ritmurile Tineretii”, se aflã si Bianca Maria Ciobanu, elevã în clasa a II-a A a Scolii Gimnaziale “Mihai Eminescu” din Vaslui, care, peste câteva zile, pe 2 iunie, va împlini vârsta de 9 ani. Colegii, împreunã cu învãtãtoarea Delia Pãduraru, au dorit sã-i facã o surprizã Biancãi, urându-i, dupã festivalul la care fetita a concurat, împreunã cu colegii, la sectiunea de dansuri latino, un cãlduros “La Multi Ani!”. Bianca, care învatã la sectia de canto-dansuri a Scolii Gimnaziale “Mihai Eminescu” este foarte ambitioasã, dar si foarte bunã la învãtãturã, dovedindu-se a fi, încã de pe acum, un real talent, dorind sã devinã, atunci când va fi mare, artistã sau cântãreatã.