|

Copiii de la “Veronica” au colindat la Mãnãstirea Bujoreni

SÃRBÃTOARE… Douãzeci si sase de copii proveniti din familii defavorizate si pãrintii lor au aniversat 12 ani de viatã ai Fundatiei “Mâna si Acoperãmântul Maicii Domnului“, petrecând împreunã ziua de 9 Decembrie si încurajându-se unii pe altii pentru a putea merge mai departe. Cea mai mare realizare pentru copii si pentru echipa fundatiei a fost faptul cã s-au spovedit si împãrtãsit în aceste zile de sãrbãtoare, într-o mãnãstire a Maicii Domnului, patroana lor spiritualã. Primãria Vaslui le-a fost alãturi, oferindu-le transportul gratuit pentru a putea vizita Mãnãstirea Bujoreni si obiectivele turistice ale orasului Bârlad.

Cãlugãrii de la Bujoreni le-au oferit copiilor o masã ca în povesti si i-au încãlzit cu istorioare adevãrate despre trecutul si prezentul mãnãstirii, dar le-au oferit si daruri care sã le aminteascã de acest loc atât de binecuvântat de Dumnezeu. Copiii de la Fundatia “Mâna si Acoperãmântul Maicii Domnului“ au dat sartul colindelor în Mãnãstirea Bujoreni si au strãbãtut în lung si în lat fiecare coltisor al complexului monahal în felul lor caracteristic, transformând parcã locul într-o scenã rulantã ce a atras privirile pelerinilor obisnuiti doar cu linistea atât de specialã a locului.

“Nu v-am uitat, sunteti cu totii în inima mea“

“În decembrie 2006 se împlinea un mare vis al meu. Doream sã aduc lucrarea lui Dumnezeu, minunile sale si, în special, iubirea mare a Sfintei Fecioare Maria, pentru noi, oamenii, în vietile noastre. Greu lucru spun astãzi, când au trecut 12 ani de atunci. Viata mea s-a contopit atât de mult cu viata copiilor care au fost -bucuriile lor au devenit tristetile si bucuriile mele. Destinul meu s-a amestecat atât de mult cu destinul copiilor încât m-am hotãrât sã atrag imposibilul pentru a înveseli realitatea lor si a mea. Am fost bolnavã si am fãcut putin lucruri de valoare în acesti trei ani, dar am avut norocul sã am lângã mine oameni minunati care au lucrat cu copiii. Acum m-am vindecat si sunt gata ca Veronica sã se nascã a doua oarã, pentru copiii care au crescut la noi de la 2, 3, 4 ani. Sperãm sã le formãm si sã le cizelãm caracterul, educatia, deprinderile sãnãtoase pentru a avea o o viatã virtuoasã. Multumesc celor care ne-au sprijinit de-a lungul acestor ani. Astãzi m-am gândit la voi, nu v-am uitat, sunteti cu totii în inima mea. Multumesc Primãriei Vaslui, preotului Vasile Pârcãlabu de la Biserica “Adormirea Maicii Domnului“ din Vaslui si domnului Mihai Crainicu de la parcul de joacã pentru copii Rimini si cãlugãrilor de la Bujoreni, care ne-au îndulcit în aceste douã zile de sãrbãtoare, si nu în ultimul rând, domnului Bogdan Elisei, care a trimis lemne si a achitat o facturã uriasã la E-on, pentru una din mamele, singure cu trei copii, de la “Veronica”, ce stãtea de zece zile în întuneric,“, a spus Mihaela Manu, reprezen­tata Fundatiei “Mâna si Acoperãmântul Maicii Domnului“ Vaslui.