spot_imgspot_img
8.8 C
Vaslui
27-apr.-2024

Copiii si pãrintii din Vaslui vor fi învãtati sã combatã violenta

- Advertisement -

INFORMARE… Fundatia World Vision România început o campanie de prevenire a violentei împotriva copilului în mediul rural. Peste 3500 de copii si pãrinti din 13 localitãti vasluiene vor participa la activitãtile proiectului ce au ca scop informarea acestora cu privire formele de violentã si combaterea lor, precum si modalitãtile de disciplinare corespunzãtoare a celor mici.

„Proiectul se deruleazã sub umbrela Campaniei <<It takes a world to end violence against children>>, prin care se urmãreste prevenirea violentei împotriva copilului si se adreseazã unui numãr de 2898 de prescolari si elevi din ciclurile primar si gimnazial. Prin activitãtile din cadrul proiectului ne dorim sã le oferim copiilor informatii care sã-i ajute sã nu devinã violenti în societate si, în acelasi timp, sã fie capabili sã recunoascã formele de violentã la care ar putea fi expusi. De asemenea, proiectul se adreseazã si pãrintilor. Acestia primesc brosuri în care gãsesc informatii despre cum sã se comporte în relatia cu copiii lor si despre disciplinarea corespunzãtoare a copiilor. Ei participã la activitãti interactive, alãturi de copiii lor, pe tema prevenirii violentei”, a spus Elena Halapciug, asistent social, specialist protectia copilului, World Vision România, Biroul Iasi & Vaslui.

„Violenta genereazã la rândul ei violentã”

Proiectul este bine primit în comunitãtile din mediul rural, acolo unde, de obicei, informatiile ajung mai greu. „Dorim ca în comunitatea noastrã copiii sã se simtã în sigurantã, sã se simtã tolerati, acceptati si fiecare pãrinte trebuie sã contribuie la buna dezvoltare personalã a copilului sãu”, a spus Vasilica Gache, educator la Grãdinita din comuna Laza. „Violenta genereazã la rândul ei violentã. Atât timp cât copilul vede în casã violentã, în colectivitate ar reactiona la fel cu alti copii si acest lucru va continua si atunci când va deveni adult. Multã lume nu realizeazã cã un copil trebuie sã aibã dreptul la joacã si la timpul lui liber, la copilãrie, chiar dacã mai si greseste, mai si stricã. Nu trebuie lovit si îi trebuie explicat pe întelesul sãu ce anume nu a fãcut bine. Si tocmai de aceea acest proiect este unul benefic, pentru cã oferã informatii utile despre cum sã procedãm cu copiii nostri”, a spus Corina, pãrinte.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.