|

Copil ajuns la spital după ce a băut înălbitor

Un copil a ajuns în weekend la spital după ce a băut o soluţie de îndepărtat petele. În vârstă de trei ani, băieţelul a fost adus la spital de părinţii săi din Săveni. Din spusele mamei, copilul se juca în apropiere de recipientele cu substanţe de curăţenie şi detergenţi.

Profitând de un moment de neatenţie al mamei, copilul a luat câteva înghiţituri dintr-o substanţă folosită la înlăturarea petelor de pe haine. Mama a observat imediat şi a încercat să îi inducă voma, după care l-a adus la Centrul de Primiri Urgenţe (CPU) din cadrul Secţiei de Pediatrie Botoşani cu maşina personală. „Copilul a vărsat o dată acasă, potrivit mamei, iar la spital a mai vărsat. A fost internat pe secţia de reanimare pentru supraveghere şi tratament de specialitate, starea lui fiind însă stabilă”, a precizat un asistent din cadrul CPU Pediatrie.

Cadrele medicale avertizează părinţii că în perioada aceasta, când toţi intră în febra curăţeniei de sărbători, numărul de astfel de cazuri creşte şi aceştia ar trebui să fie mai atenţi cu privire la ce lasă la îndemâna copiilor….https://www.monitorulbt.ro/local/2019/12/09/copil-ajuns-la-spital-dupa-ce-a-baut-inalbitor/