|

Copil de 4 ani, martor la omor și tentativă de omor: și-a văzut tatăl în timp ce încerca să-i omoare mama

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava au anunțat că au trimis în judecată un tânăr în vârstă de 27 de ani, care se află în arest preventiv, pentru două infracțiuni deosebit de grave, omor și violență în familie raportată la tentativă de omor. Este vorba de cazul lui Dănuț Gheorghiță Sofronie, din Frătăuții Noi, care a încercat să-și ucidă mai întâi soția cu care se afla în divorț, lovind-o cu cuțitul, după care i-a tăiat gâtul bărbatului pe care îl suspecta că este amantul femeii. Din păcate, martor al scenelor de coșmar a fost copilul în vârstă de 4 ani al ucigașului, care se afla în casa unde au avut loc faptele.

Un individ violent, care nu s-a împăcat cu ideea divorțului

Procurorii au arătat într-un comunicat de presă că Sofronie era căsătorit, din relație rezultând copilul în vârstă de 4 ani. Inculpatul era foarte violent, pe fond de gelozie și consum de alcool. Din acest motiv, soția a solicitat instanței de judecată desfacerea căsătoriei, dosarul aflându-se și în prezent pe rolul instanţei.

Pe acest fond s-a petrecut oribila faptă din data de 5 martie a.c..

Bărbatul ucis avea 51 de ani, iar în acea zi a mers în casa de la Costișa unde era femeia pentru a o ajuta la treburi gospodărești. Relația celor doi nu este detaliată de procurori. Cert este că Sofronie, după ce a consumat alcool, s-a deplasa la locuința unde erau soția, bărbatul de 51 de ani și copilul de 4 ani.

Prima țintă a fost soția

Ținta sa clară a fost soția. Procurorii au detaliat în rechizitoriul de trimitere în judecată că inculpatul a luat un cuţit de bucătărie de pe un dulap şi, fără a adresa vreun cuvânt, s-a repezit asupra soţiei sale, aplicându-i o lovitură în zona cervicală. Cu mult noroc, femeia, tăiată superficial, a scăpat din mâna sa și a luat-o la fugă.

“Pe fondul stării de gelozie, al consumului în exces de băuturi alcoolice cât şi în agitația creată, inculpatul a iniţiat un atac asupra bărbatului de 51 de ani, în special în zona cervicală”, au arătat procurorii într-un comunicat de presă. Tăiat cu cuțitul în zone vitale, bărbatul de 51 de ani s-a prăbușit într-o baltă de sânge.

Citeşte mai mult pe Monitorul de Suceava: https://www.monitorulsv.ro/Local/2020-05-21/Copil-de-4-ani-martor-la-omor-si-tentativa-de-omor-si-a-vazut-tatal-in-timp-ce-incerca-sa-i-omoare-mama#ixzz6N3kmQMTC