|

COPIL ÎN STARE GRAVĂ DIN CAUZA CÂINELUI FAMILIEI

Un copil de şase ani a ajuns la Iaşi în stare critică din cauza câinelui familiei. Micuţul, din localitatea Havârna, a fost muşcat de cap de patruped, fiind pur şi simplu scalpat în zona cervicală a capului.

Muşcătura a fost atât de puternică încât se putea vedea osul cranian cu ochiul liber, iar urmele coţilor au rămas şi pe os. Incidentul a avut loc sâmbătă seară, în curtea familiei, unde băieţelul se juca împreună cu câinele.

La un moment dat, însă, animalul l-a muşcat cu putere pe micuţ de partea din spate a gâtului, din zona cefei. Ţipetele de durere ale micuţului au alertat pe mama acestuia, care a avut un şoc când l-a văzut, acesta fiind plin de sânge în zona capului, căzut pe iarbă. Femeia a sunat imediat la 112, o ambulanţă de la Dorohoi fiind trimisă pentru a-i acorda acestuia primul ajutor, iar de la Botoşani a fost direcţionat echipajul cu medic al SMURD. Copilul a fost preluat pe drum de către echipajul de la Botoşani, acesta fiind transportat direct la Spitalul Judeţean pentru a i se efectua un computer tomograf cranian, după care a fost direcţionat către Secţia de Pediatrie.

Medicii au solicitat însă imediat transferul lui la Iaşi, pentru că leziunile suferite depăşeau competenţele specialiştilor din Botoşani, astfel că micuţul a fost trimis în continuare cu echipajul TIM spre Iaşi. Copilul a fost trimis pentru consulturi de specialitate către clinica de chirurgie buco-maxilo facială din Iaşi, dar şi la Spitalul de Neurochirurgie din centrul universitar, urmând ca medicii de acolo să decidă unde va rămâne internat. „Din păcate starea copilului era gravă, a suferit o pagă scalpată prin muşcătură de câine, cel mai probabil i-a fost afectat şi un nerv, pentru că avea pareză facială pe partea stângă, iar la astfel de plăgi de mari dimensiuni există şi riscul foarte mare de infecţii”, a precizat un medic din cadrul UPU-SMURD.

Cazul a fost transmis şi reprezentanţilor de la Protecţia Copilului, care vor declanşa o anchetă pentru a stabili care a fost cauza producerii incidentului şi dacă micuţul avea condiţii propice de trai. …https://www.monitorulbt.ro/local/2019/10/14/copil-in-stare-grava-din-cauza-cainelui-familiei-video/