|

COVID-19 nu a blocat investitiile în comuna Poienesti

INVESTITII… Chiar dacã situatia devine durã pe zi ce trece, investitiile în comunele din judetul Vaslui merg mai departe. La Poienesti, primarul Nelu Caragatã sperã cã toate proiectele sale aflate acum în diferite stadii, vor fi duse la bun sfârsit si guvernantii vor întelege si importanta finantãrilor care sã scoatã satele din noroaie si care sã îmbunãtãteascã tot ceea ce însemanã calitatea vietii. “Avem proiecte aproape de finalizare si altele în lucru. Sperãm cã le vom duce pe toate la bun sfârsit si sã ne gãndim si la altele viitoare”, spune primarul comunei Poienesti.

Chiar dacã viata, în comuna Poienesti, pare opritã în loc, la primãrie, edilul Nelu Caragatã încã a rãmas pe baricade. În timp ce oamenii au înteles cât este de important sã rãmânã în case si în curti, investitile merg mai departe si unele dintre ele sunt acum aproape de final. “În comunele din judetul Vaslui, noi, cei din primãrie, suntem în linia întâi. Avem grijã de cei aflati în izolare la domiciliu dar si de bãtrânii singuri si cu probleme. Nu neglijãm nici proiectele începute pentru cã trebuie sã le ducem la bun sfârsit. Sunt investiti milioane de lei si nu ne putem bate joc de acesti bani. Plus cã, toate aceste proiecte, duse la final, nu fac altceva decât sã îmbunãtãteascã calitatea vietii oamenilor. Astfel, suntem aproape de finalul proiectului privind aductiunea de apã în satul Poienesti. Am fãcut deja primele probe si totul merge asa cum trebuie. De asemenea, se lucreazã la dispensarul uman si sperãm sã fie gata în luna aprilie chiar dacã finalizarea proiectului este în luna septembrie. Asa cã putem spune cã pandemia de coronavirus nu a afectat, deocamdatã, proiectele aflate în derulare în comuna noastrã. Suntem la muncã de dimineatã pânã seara si ne dãm toatã silinta sã rezolvãm toate problemele”, spune primarul Nelu Caragatã. Astfel, din cele 18 proiecte la nivel de comunã, edilul se poate lãuda cu faptul cã 10 dintre ele au fost deja finalizate. La Poienesti drumurile au fost asfaltate cu ajutorul unui proiect de peste 2,5 milioane de euro si a fost ridicatã o grãdinitã, la standarde europene, în satul Poienesti Deal. De asemenea, asfalt a fost turnat si în localitatea Opresita, o altã investitie de mai bine de 1 milion de euro sau au fost înlocuite cele douã rezervoare de apã care alimenteazã comuna. Au fost construite si douã terenuri de minifotbal, unul în localitatea Poienesti si celãlalt în satul Opresita, douã investitii de peste 450.000 de lei, cu iarbã sinteticã si nocturnã. Investitiile primarului Caragatã nu se opresc aici. Astfel, a fost cumpãrat un tractor complet echipat la primãrie, au fost construite miniparcuri de joacã pentru copii în satele Opresita, Floresti si Poienesti. Si a fost modernizat sistemul de iluminat public. Pânã la sfârsitul acestui an, Nelu Caragatã doreste sã termine proiectul de modernizare si extindere a alimentãrii cu apã a satelor Poienesti si Opresita, sã modernizeze dispensarul medical si sã finzalizeze autorizarea ISU a scolii din Poienesti. Pentru anul urmãtor, primarul Nelu Caragatã si-a propus un nou proiect pentru extindenerea sistemului de alimentare cu apã, asfaltarea a încã 11 km de drumuri comunale si, la Floresti, construirea unui centru integrat cu cabinet medical, farmacie si un birou al primãriei. De asemenea, în satul Poienesti, edilul are de gând sã ridice, cu sprijinul Ministerului Agriculturii, un centru social.

Problemele COVID – 19 gestionate cu celeritate, la Poienesti

Chiar dacã vorbim de o comunã cu un numãr ridicat de persoane plecate, la muncã, peste hotare, în comuna Poienesti nu au apãrut probleme. Majoritatea oamenilor au înteles importanta izolãrii la domiciliu, iar primãria s-a angajat sã aibã grijã de cei în vârstã si în impozibilitaea de a se întretine. “La nivel de comunã, avem 545 de persoane trecute de 65 de ani si 48 de persoane de care ne ocupãm. Am format echipe speciale în fiecare sat care merg sã îi verifice dacã au nevoie de alimente sau medicamente si, acolo unde este cazul, merg sã le cumpere. Nici cei veniti din strãinãtate nu ne-au fãcut pânã acum probleme si au înteles importanta izolãrii la domiciliu. Este o perioadã grea, putem spune chiar tragicã, greu de suportat, dar trebuie sã ne mobilizãm si sã gãsim, în noi, resursele si puterea de a trece peste ele”, spune primarul Nelu Caragatã. De asemenea, edilul spune cã a luat si altfel de mãsuri, închizând terenurile de fotbal din comunã sau parcurile de joacã pentru copii.