|

Covrigii Leon la un leu, vor fi senzatia urbei pânã la Zilele Vasluiului | FOTO

NOU…Mai sunt câteva momente pânã la Zilele Vasluiului si un nou brand vine oras. Covrigii Leon, un produs adorat de ardeleni, ajung si la Vaslui. Covrigãria, cochetã si discretã, coloratã într-un negru sobru cu sigla de un galben aprins ca aurul, este amplasatã în statia de autobuz, vis-a-vis de Magazinul Central, unde pânã anul trecut a functionat cea mai veche cofetãrie din urbe, Majestic. Cu produse mult mai ieftine decât concurenta din Centrul Civic, de la Petru, Covrigãria Leon vrea sã impresioneze prin calitatea produselor. Nu ezitati sã cumpãrati, cu un leu, covrigii cu mac, susan sau sare, dar nu ratati nici pizza, care se pare cã va fi regina sortimentelor de patiserie produse aici. Si cum suntem la Vaslui, în inima Moldovei, nu aveau cum sã lipseascã celebrele plãcinte poale-n brâu.

Strada Stefan cel Mare a devenit Calea Covrigarilor. Din Centrul Civic si pânã la intersectia cu cinematograful Independentã sunt trei covrigãrii, care mai de care luminate si cu vitrine apetisante. Azi, în locul unde a functionat cofetãria Majestic, vis-a-vis de Magazinul Central, s-a deschis covrigãria Leon, un brand mai cunoscut în Ardeal, decât la noi în Moldova. Covrigãriile Leon din tarã se disting prin elegantã si produse rafinate. Îmbrãcate în culorile negru si galben, cu un miros ametitor care îti întoarce nasul ori unde ai fi, acestea au cucerit Ardealul si iatã-i prezenti acum si în Vaslui. Brandul a fost « importat » de un tânãr întreprinzãtor din Vaslui, care si-a dorit sã aducã produsele Leon la Vaslui. « A fost foarte dificil sã negociez cu firma mamã de la Oradea. Ei acordã francizele greu, fiindcã tin foarte mult la calitatea produselor. Am trecut prin toate examenele lor si astãzi pot sã ofer produsele Leon si vasluienilor, la standardele impuse”, a declarat tânãrul antreprenor.

Covrigi la un leu, marca Leon

Fatã de vecinii de mai la deal, covrigãria Leon are preturi mai moderate, dar sunt calitativ mai buni. Covrigii cu mac, sare si susan sunt 1 leu, covrigii cu seminte, 1,5 lei, 5 lei felia de pizza etc. “Eu cunosc calitatea produselor de la Leon. Sunt cei mai buni din tarã, la preturi mult mai mici fatã de concurentã si, din acest motiv, m-am zbãtut sã aduc franciza la Vaslui. Sper sã fac fatã exigentei lor, fiindcã am o echipã tânãrã si entuziastã pe care mã bazez », a mai declarat acesta.

Pizza cu suncã, mozzarela si boabe de porumb, senzatia Ardealului

Ieri, cei de la Leon au fãcut probe la cuptoare si toate produsele rezultate le-au împãrtit celor care au trecut pragul covrigãriei, întrebând timizi când se deschide. Erau atrasi de mirosul îmbietor care iesea din cuptoare. Echipa de la Vaslui a fost instruitã de un maestru bucãtar, venit tocmai de la Oradea, care le-a învãtat, pe tinerele covrigãrese, câteva din tainele produselor Leon. Pe lângã covrigi, produsul forte se pare cã va fi pizza. « Noi, cei din Ardeal, o preferãm pe cea cu suncã, mozzarela si boabe de porumb, aici în zona Moldovei am vãzut cã este preferatã cu mai multã pastramã. Fetele mi-au zis cã lor le-a plãcut cea cu boabe de porumb si au zis cã si vasluienii tot modelul acesta îl vor cere. Mã bucur sã descopãr la Vaslui cã oamenii au gusturi rafinate, la fel ca cei din Ardeal», a spus maestrul bucãtar venit sã le instruiascã pe covrigãresele din Vaslui. În meniul de la Leon, pentru cã suntem în Moldova, nu lipsesc celebrele plãcinte, poale-n brâu.