|

Crãciunel s-a luat la trântã cu ..bancomatul!

ÎNTRE RÂS SI PLÂNS… Un tânãr de 24 de ani, din satul Râsesti, comuna Drînceni, Marian Crãciunel, riscã pânã la 2 ani de închisoare, dupã ce, într-o noapte, a atacat un bancomat de schimb valutar, aflat la sediul sucursalei unei bãnci din municipiul Husi. Tânãrul a fost trimis ieri în judecatã, pentru “distrugere”, iar povestea a ceea ce putea fi consideratã drept “o serioasã tentativã de jaf asupra unei bãnci”, pare a fi mai mult scenariul unei film de comedie. Crãciunel a vrut, de fapt, sã schimbe în toiul noptii 50 de euro la bancomatul acelei bãnci, însã aparatul i-a înghitit bancnota si apoi… nu i-a mai dat niciun rãspuns! Disperat, acesta a sunat la Politie, însã i s-a spus cã problemele de acest fel nu sunt de competenta Politiei. Supãrat cã nu vine nimeni sã îl ajute sã îsi recupereze banii, Crãciunel s-a nãpustit asupra bancomatului, cãruia i-a tras o mamã de bãtaie, de… l-a dezactivat total! De data asta, politistii au venit imediat la fata locului, l-au sãltat pe Crãciunel si l-au dus la sectie. În proces, banca în cauzã s-a constituit parte civilã si îi cere daune de 350 de euro. Problema este cã tânãrul spune cã, din contrã, banca i-a furat lui cei 50 de euro, nerecuperati nici azi, bani pe care îi câstigase cu greu, muncind în constructii.

Ieri, Crãciunel Marian a fost trimis în judecatã, pentru comiterea infractiunii de “distrugere”. Fapta pentru care riscã acum pânã la 2 ani de închisoare s-a petrecut în luna mai, anul trecut. Atunci, tânãrul în vârstã de 24 de ani, domiciliat în localitatea Râsesti, a venit la Husi, însotit de un prieten, pentru a schimba 50 de euro. Pentru cã era noapte, a apelat la bancomatul bãncii de pe strada A. I. Cuza, care însã, desi pãrea functional, i-a înghitit bancnota si nu i-a mai data apoi niciun semn. Vãzând Crãciunel una ca asta, a pus repede mâna pe telefon, a sunat la 112, ca sã anunte cã banca tocmai i-a furat 50 de euro! Politistii însã i-au explicat cã asemenea probleme nu sunt de competenta Politiei, ci se rezolvã direct cu banca. “Asa s-a petrecut treaba. Stim toti. Nu a vrut sã jefuiascã banca, nici sã strice bancomatul. Crãciunel a sunat la Politie primul si le-a zis, veniti, dom’le, cã mi-a furat banca banii! Veniti aici, cã vreau sã reclam furtul! Numai cã lui i s-a pãrut cã politistii nu îl iau în serios. A mai sunat o datã si le-a spus sã vinã repede, cã se bat doi, peste drum, în fatã la Lidl, doar ca sã ajungã Politia acolo mai repede. Între timp, si-a iesit din fire si, nervos cã bancomatul i-a furat banii, a luat aparatul la bãtaie. I-o fi dat vreo câteva, la nervi… Cu pumnul l-a lovit. L-o fi stricat, nu zic nu, dar bancomatul de ce i-a furat banii omului?! Cã 50 de euro avea si el, nu avea mai mult”, spun apropiatii tânãrului.

Politistii spun cã l-au surprins pe Crãciunel în flagrant!

De data aceasta, când a fost vorba despre atacul asupra bancomatului, Politia si-a fãcut imediat aparitia. Degeaba a încercat Crãciunel sã justifice faptul cã a luat la bãtaie bancomatul, dupã ce aparatul i-ar fi “furat” 50 de euro, cãci oamenii legii l-au luat la sectie, atât pe el, cât si pe tovarãsul sãu, deschizându-i dosar penal. Referitor la acest caz, IPJ Vaslui a precizat: “Persoana în cauzã a fost trimisã în judecatã pentru sãvârsirea infractiunii de distrugere, dupã ce a deteriorat un bancomat de schimb valutar, amplasat în fata unei bãnci din municipiul Husi. Evenimentul s-a petrecut în cursul noptii de 10 mai 2017, iar politistii l-au prins în flagrant pe autorul faptelor. Acesta era însotit de încã o persoanã, care are în dosar calitatea de martor. Ulterior, s-a primit si din partea bãncii plângere, aceasta constituindu-se parte civilã în proces, solicitând 350 de euro, prejudicii”, au precizat reprezentantii Inspectoratului de Politie Vaslui.

Crãciunel a tras concluzia incidentului pe Facebook!

Despre Marian Crãciunel, oamenii din Râsesti spun cã e bãiat linistit si nu pare genul care sã se apuce de jefuit bãnci. Banii si-i câstigã, muncind din greu, în constructii. Imediat dupã incidentul cu bancomatul, în urma cãruia s-a ales cu dosar penal, Crãciunel a scris, cu nãduf, pe pagina sa de socializare, un fel de concluzie personalã: “Abilitatea mea era sã mã învârt cu golanii, doar cã mi-au plãcut femeile, la fel de mult ca banii”.