|

Crimã terifiantã la Barbosi: si-a ucis socrul cu toporul, iar pe concubinã a ciopârtit-o, fãrã milã!

ÎNFIORÃTOR… Un individ în vârstã de 34 de ani, din judetul Neamt, si-a mãcelãrit în urmã cu douã nopti, concubina si pe tatãl acesteia, un bãtrân în vârstã de 85 de ani. În urma loviturilor primite cu un topor, bãtrânul a decedat, iar fiica lui s-a ales cu rãni grave, fiind transportatã la spital, în stare criticã. Vecinii povestesc faptul cã individul, venit de putin de timp în Barbosi, fusese în timpul zilei, împreunã cu victimele sale, la niste rude, la un gratar, însã a fost dat afarã, dupã ce a început sã bea si sã vorbeascã urât. A doua zi dimineatã, i-a sunat pe cei cu care petrecuse, ca sã anunte mãcelul fãcut în timpul noptii. La fata locului, imaginea era terifiantã: bãtrânul era hãcuit si abandonat într-o baltã de sânge, iar fiica lui însã se zbãtea între viatã si moarte. Femeia în vârstã de 41 de ani a fost dusã de urgentã la spital, însã medicii rãmân rezervati în privinta sa. Imediat dupã ce i-a lovit fãrã milã cu toporul, individul a fugit de la locul faptei si a ajuns în judetul Neamt, în comuna natalã. Acolo s-a predat Politiei si urmeazã sã fie adus la Parchetul de pe lângã Tribunalul Vaslui.

“Mai rãu ca în filmele de groazã”, asa descriu oamenii din Barbosi, crima care a tulburat linistea unei întregi comune. Crima a fost descoperitã abia dimineatã, desi ea s-a petrecut în timpul noptii. La 112, o rudã a fost cea care a anuntat tragedia. La fata locului a fost gãsit bãtrânul în vârstã de 85 de ani, decedat, dar si fiica lui, de 41 de ani, într-o stare foarte gravã. Ambii cãzuserã victime peste noapte, concubinului femeii, cu care femeia convietuia de putin timp. În vârstã de 34 de ani, acesta provine dintr-o comunã din judetul Neamt. Vecinii sustin cã în ziua de dinaintea crimei si a tentativei de omor, cu totii fuseserã la o rudã, la un gratar. Acolo, tânãrul din Neamt a început sã bea si sã se comporte urât cu gazdele, de aceea a fost dat afarã din curte. Dupã ce s-au întors acasã, furios, bãrbatul a vrut, probabil, sã se rãzbune, astfel cã a pus mâna pe un topor si a lovit fãrã milã. Pe bãtrân l-a ucis, iar femeii i-a provocat rãni foarte grave.

A sunat o rudã din sat, ca sã anunte, triumfãtor, nenoricirea fãcutã în casa concubinei!

Desi totul s-a petrecut în cursul noptii, toatã grozãvia a fost descoperitã abia ieri dimineatã. Chiar principalul suspect a fost cel care a sunat la rudele care îl izgoniserã în urmã cu o zi, ca sã anunte ce s-a întâmplat. “Duceti-vã si vedeti ce e în casã”, i-ar fi spus acesta nepoatei bãtrânului. “Dar i-ai omorât pe amândoi?”, l-a întrebat femeia, înspãimânatatã. Nu i-a mai rãspuns însã, cãci individul închisese. El era deja fugit de la locul faptei si ajunsese în judetul Neamt, unde, constientizând ceea ce a fãcut, s-a predat Politiei.

Bãrbatul care si-a mãcelãrit socrul si concubina, un tip retras si dubios!

“Doamne fereste, cum s-a putut întâmpla una ca asta”, repetau, înmãrmuriti, vecinii. Ei povestesc faptul pe concubinul fetei bãtrânului îI observase ca fiind un timp închis, care nu vorbea cu nimeni, era retras si avea purtãri mai cam dubioase. Circula cu o masinã închiriatã, iar prin sat se deplasa cu mare vitezã. Când era întrebat dacã nu se teme de Politie, acesta se lãuda, cã are bani si nu are nimeni ce îi face. Despre bãtrânul ucis, oamenii au doar cuvinte bune. Acestia sustin cã era foarte fericit cã fata revenise acasã din strãinãtate si avea cine sã îl ajute la bãtrânete. Vorbea chiar inclusiv de o posibilã nuntã a fiicei sale si era bucuros cã apucã sã o vadã cãsãtoritã cu acte în regulã.

Procurorul de caz: “Urmeazã ca suspectul principal, care s-a predat in judetul Neamt, sã fie adus la Vaslui”

Fiica bãtrânului fusese plecatã câtiva ani buni la muncã peste hotare, în Italia, în Anglia. Era linistitã si harnicã, spun sãtenii. “Nu a auzit nimeni, nimic, cãci în jurul lor, cum stau ei acolo, nu prea sunt case si care sunt, sunt mai mult goale goale. Pe la noi, e multã lume în vârstã, multi au murit, tineretul a plecat în lume. De asta nu am auzit nimic”, spun sãtenii. La fata locului s-au deplasat criminalistii, iar procurorul de caz a declarat: “Se fac cercetãri în acest caz pentru sãvârsirea unei infractiuni de omor fatã de o victimã în vârstã de 85 de ani, dar si pentru o tentativã de omor, fatã de victima în vârstã de 41 de ani. Urmeazã ca suspectul principal, care s-a predat la judetul Neamt, sã fie adus la Parchetul de pe lângã Tribunalul Vaslui, pentru audieri”, a declarat prim-procurorul, Sorin Armeanu.