|

Criminalul din Grãjdeni are tupeu, nu glumã

CERERE…Abia arestat dupã ce a ucis în bãtaie un consãtean, aparent, fãrã motiv, Gheorghe Negoitã, din Grãjdeni, dã dovadã de un tupeu iesit din comun. Arestat preventiv pentru 30 de zile, criminalul crede cã mãsura privativã de libertate este injustã si a cerut arest la domiciliu. Cum era de asteptat, Tribunalul Vaslui a respins cererea dar Negoitã mai are o sansã, în fata magistratilor Curtii de Apel Iasi. Crima s-a petrecut la sfârsitul sãptãmânii trecute, pe fondul consumului de alcool. Dupã ce l-a ucis, în bãtaie, pe Stefan Gheorghitã, criminalul a încercat sã se facã nevãzut. A fost prins însã de politisti, audiat si apoi adus în fata unui judecãtor de drepturi si libertãti.

Pentru unii, faptele grave pe care le comit, nu înseamnã mare lucru. Ajunsi în spatele gratiilor, se considerã nedreptãtiti si vor sã fie lãsati în libertate. Un astfel de caz este si cel al lui Gheorghe Negoitã, bãrbatul de 49 de ani din Grãjdeni, comuna Fruntiseni, arestat, zilele trecute, pentru crimã. Pe fondul consumului de alcool, criminalul si-a omorât, în bãtaie, un consãtean de 34 de ani, ajuns în arest preventiv, Negoitã a cerut magistratilor Tribunalului Vaslui înlocuirea mãsurii privative de libertate cu cea a arestului la domiciliu. Instanta a luat act de cererea acestuia dar a respins-o, ca nefondatã. Tinând cont de faptul cã decizia nu este definitivã si poate fi contestatã în termen de 48 de ore de la comunicare, Gheorghe Negoitã mai poate spera la libertatea ce i-o pot oferi magistratii Curtii de Apel Iasi. Victima, Stefan Gheorghitã, de 34 de ani, s-a oprit, în drum spre casã, sã bea o bere la crâsma din vecinãtatea casei. Acolo însã s-a iscat o altercatie între Gheorghe Negoitã, care era beat si pus pe hartã si Stefan Gheorghitã, care a încercat, spun martorii, sã-l potoleascã pe agresor. Acesta însã a luat un scaun de plastic de pe terasa crâsmei si a început sã loveascã sãlbatic  victima, pânã când aceasta nu s-a mai miscat. La fata locului au venit imediat echipajele Ambulantei si Politiei. Echipajul medical nu a mai putut decât sã constate decesul. Agresorul, suspectat de comiterea infractiunii de omor, a fugit dupã fapta fãcutã, dar a fost prins repede de politisti si transportat la Politia Bârlad. Acesta a fost audiat ore întregi de procurorul criminalist sosit la fata locului pentru cercetãri.

La aflarea vestii cã fiul lui a fost ucis cu sãlbãticie, tatãl lui Stefan Gheorghitã a intrat în stare de soc. Bãtrânul a povestit cã fiul sãu, necãsãtorit, locuia împreunã cu el, ambii lucrând cu ziua pe unde apucau. „Mi-a spus sã pun de mãmãligã, sã mâncãm, cã el se duce repede sã bea o bere si vine la masã. Acum cu cine mai stau eu la masã?”, a spus socat bãtrânul Gheorghitã.