|

Criminalul din Tãcuta, Gheorghitã Neamtu, rãmâne în arest preventiv

AREST…Magistratii Tribunalului Vaslui au prelungit, cu încã 30 de zile, mandatul de arestare emis pe numele lui Gheorghitã Neamtu, tânãrul din Tãcuta acuzat cã a înfipt în capul unui consãtean un cutit. Fãrã un motiv anume, între ucigas si victima sa a izbucnit un scandal. Neamtu a scos un cutit si l-a lovit pe Laurentiu Crâsmariu de douã ori. Prima datã în zona toracelui si a doua oarã a înfipt lama în capul victimei. Rãnit grav, tânãrul a fost transportat la Unitatea de Primiri Urgente a Spitalului Judetean Vaslui, apoi a fost transferat la o unitate spitaliceascã din Iasi, dar nu a mai putut fi salvat.

Tânãrul din Tãcuta care a înfipt un cutit în capul unui consãtean rãmâne dupã gratii pentru încã 30 de zile. Decizia apartine magistratilor Tribunalului Vaslui care au hotãrât cã, în spatele gratiilor, este locul unui asemenea om. Cazul incredibil a avut loc în Tãcuta, dupã o ceartã izbucnitã între doi tineri, unul de 27 de ani si celãlalt de 29 de ani, si s-a transformat într-o adevãratã tragedie. Laurentiu Crâsmariu, de 29 de ani, a intrat într-un bar din localitate, împreunã cu alti patru prieteni, sã bea o bere. Aici a dat peste Gheorghitã Neamtu, de 27 de ani, un tânãr cunoscut ca scandalagiu în Tãcuta. Între cei doi a izbucnit o ceartã, aparent, fãrã un motiv anume. Laurentiu Crâsmariu ar fi apucat o sticlã cu care a vrut sã-l loveascã pe Gheorghitã. Nu a reusit. În schimb, acesta a scos un cutit si si-a lovit victima în zona toracicã. Bãtaia dintre cei doi s-a mutat apoi afarã, unde Laurentiu ar fi smuls o scândurã dintr-un gard sã se apere de furia agresorului. Numai cã Gheorghitã a lovit si a doua oarã cu lama cutitului. De data asta a înfipt lama în capul victimei sale. Au fost anuntate autoritãtile si, în scurt timp, la fata locului a ajuns o ambulantã si politistii vasluieni. Victima a fost transportatã la Unitatea de Primiri Urgente a Spitalului Judetean Vaslui si apoi transportatã la un spital din municipiul Iasi, în comã de gradul II. Între timp, agresorul a fost ridicat de oamenii legii si adus, pentru audieri, la Parchetul de pe lângã Tribunalul Vaslui.

Fratele victimei a acuzat politistul din comunã

ACUZATII…Leonard Crâsmariu aratã cu degetul cãtre politistul din Tãcuta si spune cã acesta nu si-a fãcut treaba cum trebuie. Mai mult, acesta spune cã, în momentul în care a avut loc scandalul, politistul ar fi fost sub influenta bãuturilor alcoolice. “Un criminal care a mai bãgat un om în spital. De Crãciun a bãtut un consãtean de a stat acela trei sãptãmâni în comã în spital. Atunci, politistul din comunã nu a luat nicio mãsurã. Dacã îl aresta atunci, acum nu ar fi lãsat fãrã tatã doi copii, unul de 8 ani si unul de un si jumãtate. Dar cine sã îsi facã treaba dacã sâmbãtã dupã-amiazã, când s-a întâmplat, politistul mirosea puternic a bãuturã. L-a nenorocit pe omul acela, de Crãciun, dar nu a luat nimeni nicio mãsurã. Nici acum nu este bine omul acela. Din douã în douã zile, îl buseste sângele pe nas. În loc sã-l arestese atunci, politistul din sat îl tot trimitea pe cel bãtut la Vaslui sã depunã plângere, de s-a lãsat lehamite cu atâtea drumuri. Dacã îl arestau atunci, acum nu se ajungea la crimã. Fratele meu e acum în moarte clinicã la Iasi si îl mai tin în viatã aparatele. Am fost la el si am stat de vorbã cu medicii. Mi-au spus cã sunt sanse minime sã supravietuiascã. I-a înfipt cutitul în tâmplã si a iesit pe prin spate”, a povestit, imediat dupã eveniment, fratele victimei, Leonard Crâsmariu.