|

CSM Husi a câstigat tot la Cupa Ligii Moldova | FOTO

Cei mai buni

BASCHET… Weekendul acesta a avut loc, în Sala Sporturilor a Primãriei Husi, a-V a editie a cupei CSM HUSI la streetball, competitie la care au participat peste 150 de copii, proveniti de la 45 de echipe din Vaslui, Husi, Bârlad si Iasi. Turneul a început cu categoriile la mini-baschet , culminând cu categoria open – fãrã limitã de vârstã.

Nu e deloc usor sã organizezi o competitie de streetball, la care sã-ti participe peste 150 de sportivi din patru orase. Ai nevoie de o organizare impecabilã, regulamente clare, arbitri si parteneri care gândesc la fel ca tine si vãd în sport nu doar o sursã de promovare, ci si un mod de viatã. Iar când toate astea se leagã, rezultatele nu au cum sã nu aparã. O dovedesc sportivii de la CSM Husi, care la finalul Cupei Ligii Moldova, competitie de baschet 3×3, au prins sase locuri I din opt posibile. La categoria 2003-2004, câstigãtori au fost declarati sportivii Frentescu Darian, Palcu Damian si Stratulat Stefan de la CSM Husi. La categoria 2005 – fete – cele care au intrat în posesia medaliilor de aur au fost Banita Diana, Ramascanu Stefania si Butnaru Otilia de la CSM Husi. La categoria 2005-2006, titlurile de campioni au revenit lui Morcov Alin, Gusel Mihai si Antohi Codrin, tot de la CSM Husi. Clubul orasului dintre vii a urcat pe cea mai înaltã treaptã a podiumului si la categoria 2008 – fete – gratie evolutiilor sportivelor Gavriloaia Miruna, Valic Bianca si Trofin Raluca. Doar la categoria 2008-2010, competitia a avut o echipã câstigãtoare din afara orasului. Este vorba despre echipa Activ Vaslui. La categoria Open, cele mai strãlucitoare medalii au revenit baschetbalistilor Barbu Emilian, Genes Octavian si Sfetcu Ciprian, tot de la CSM Husi, iar la categoria 2010- fete – câstigãtoare a fost declaratã Gãluscã Ana Maria, tot de la gruparea huseanã.

“Baschetul, un sport în plinã ascensiune”

Mihai Cehan, organizatorul competitiei de sâmbãtã, este încrezãtor cã baschetul va deveni un sport tot mai apreciat în rândul tinerilor din judet. “Sunt mândru de faptul cã am reusit sã cooptãm în cadrul clubului oameni pasionati, profesionisti, din toamnã urmând sã ni se alãture doi absolventi de facultate sport , unul dintre ei, Lorent Alexandru, fiind si jucãtor divizionar A, la Politehnica Iasi. Mã bucurã nespus sã vad ascensiunea acestui sport la nivelul judetului, vom continua sã ne perfectionãm si vom încerca sã deschidem noi centre în judet pentru un acces mai mare la resursa umanã. Locul I la 6 dintre cele 8 categorii reprezintã o performantã deosebitã pentru sportul husean. Cu aceastã ocazie, tinem sã multumim si sã felicitãm sportivii pentru aceastã performantã, personalului clubului pentru dãruire si profesionalism si nu în ultimul rând pãrintilor pentru sustinere! Le urez succes în continuare, multã muncã si dãruire”, a declarat Mihai Cehan, presedintele CSM Husi.