|

CSM Vaslui nu mai fuzioneazã cu Sporting Vaslui

Liga 4

“JUDETEANÔ… Planurile pentru fuziunea si formarea unei echipe competitive la Vaslui, între echipa Primãriei, CSM Vaslui, si Sporting Juniorul Vaslui, au cãzut. Discutiile asupra unui protocol de colaborare au rãmas fãrã rezultat, cele douã pãrti ajungând la concluzia cã e mai bine ca fiecare echipã sã meargã pe drumul ei.

Fuziunea dintre CSM Vaslui si Sporting Vaslui nu va mai avea loc, negocierile au esuat. Asa cum ziarul Vremea Nouã a anuntat în urmã cu câteva zile, negocierile s-au blocat din cauza unor clauze asiguratorii cerute de clubul Sporting Juniorul Vaslui cu care reprezentantii CSM Vaslui nu au fost de acord. “Nu am vrut decât sã avem un control asupra echipei pe linie sportivã. Am cerut un buget si am stabilit un obiectiv, iar în cazul în care nu ne atingeam obiectivele eram obligati sã plãtim toti banii pentru sezonul respectiv. Am vrut sã fim acoperiti cã mâine nu ne dã nimeni afarã.”, ne-au spus reprezentantii echipei Sporting Vaslui. De partea cealaltã, directorul CSM Vaslui, Bogdan Cristea, sustine cã protocolul de colaborare nu s-a mai semnat din cauza unor clauze pe care Primãrie nu le-a putut onora. “Fiecare parte si-a expus punctul de vedere, însã nu am ajuns la un numitor comun. În acel protocol sunt câteva clauze pe care nu am putut sã le onorãm. Poate din iarnã vom purta alte discutii, dar în momentul de fatã era foarte dificil sã facem un protocol care sã fie recunoscut si Federatia Românã de Fotbal. Mergem în continuare mai departe, iar în zilele urmãtoare vom numi noul antrenor al echipei. Vrem sã facem o echipã care sã fie formatã din cât mai multi vasluieni”, a declarat directorul CSM Vaslui, Bogdan Cristea.

Ce a cerut Sporting Vaslui?

Reprezentantii echipei Sporting Juniorul Vaslui au propus un contract de parteneriat între cele douã cluburi cu o valabilitate de 3 ani cu obiective si detalii financiare. În sezonul 2019-2020, obiectivul echipei ar fi fost promovarea în Liga 3, iar în cazul neîndeplinirii obiectivului propus Sporting Juniorul Vaslui urma sã plãteascã cãtre CSM Vaslui, cu titlu de despãgubire, suma de 155.000 lei, bugetul pe care CSM Vaslui ar fi trebuit sã-l asigure pentru primul sezon. În sezoanele 2020-2021 si 2021-2022, bugetele echipei ar fi trebuit sã fie 700.000 lei respectiv 900.000 lei, iar obiectivele ar fi fost clasarea pe locurile 3-8, iar în cazul neîndeplinirii obiectivelor, Sporting Vaslui urma sã plãteascã despãgubiri cãtre CSM. În cazul în care CSM Vaslui nu ar fi respectat contractul si clauzele asigratorii, CSM Vaslui ar fi trebuit sã achite 300.000 de euro cãtre Sporting Vaslui.