|

Cu o sãptãmânã inaintea startului noului sezon Haosul din liga I continuã

Tipic balcanic…Faptul cã fotbalul românesc se aflã într-o degringoladã totalã nu mai reprezintã o noutate pentru nimeni. Cazul cel mai recent care vine sã demonstreze haosul din liga lui Mitica este cel al barajului pentru mentinerea în liga I. în ciuda faptului cã meciul s-a disputat pe teren, rezultatul va fi dat, ca si in multe alte situatii, de Tribunalul de Arbitraj Sportiv.

La nici 24 de ore dupã ce a pierdut barajul de mentinere în liga I, antrenorul Concordiei Chiajna a sustinut cu fermitate cã echipa sa va juca meciul de luni împotriva Vasluiului. Tehnicianul ilfovenilor este convins cã Concordia Chiajna va avea cîstig de cauzã la Tribunalul de Arbitraj Sportiv, rezultatul urmând sã se dea pe data de 18 iulie. “Am fãcut acest demers la TAS si sigur o sã cîstigãm. Am facut atât la comisiile noastre, cât si la TAS. TAS-ul ne-a contactat dupã 3 ore. Ne-a anuntat oficial cã pânã pe 18 ne va da un rãspuns clar. Cîstigam mai mult ca sigur, rãmânem în Liga I în defavoarea Rapidului. Putem face fatã în Liga I fãrã probleme.” a declarat Ionut Chirilã, antrenorul Concordiei. Asa se face cã dupã ce sãptãmâna trecutã a decis ca Universitatea Cluj sã joace în continuare în liga I, tot TAS-ul va stabili si a doua echipã salvatã de grijile retrogradãrii, peste regulamentele fãcute peste noapte ale fotbalului intern trecându-se fãrã milã. în cazul în care Tribunalul de Arbitraj Sportiv va da cîstig de cauzã Concordiei, traditia vasluienilor din ultimele trei sezoane împotriva rapidistilor va fi întreruptã. Daca va prima criteriul sportiv si Rapidul va rãmâne în prima liga, Vasluiul va urma sã dea piept în prima etapa cu o echipã decimatã, nu mai putin de trei jucãtori giulesteni fiind suspendati pentru meciul din prima etapã

Legenda: Conducãtorii fotbalului românesc se dovedesc a fi depãsiti de situatie la fiecare neregulã apãruta în fotbalul mioritic. România a ajuns tara cu cele mai multe cazuri trimise la TAS, comisiile românesti trãind într-o continuã stare de “dolce far niente”