|

Cu politisti si jandarmi, pe urmele unui bunic de 80 de ani!

RÃTÃCIT…. Un bãtrân în vârstã de 80 de ani era cât pe ce sã îsi gãseascã sfârsitul într-o lizierã din apropierea satului Davidesti, comuna Pãdureni. Omul, care este din Galati, se rãtãcise si a stat douã zile si douã nopti în lizierã, rãnit, flãmând si însetat. Numai norocul a fãcut ca bãtrânul sã fie gãsit la timp de politistii si jandarmii, plecati pe urmele sale.

Joi, o femeie din judetul Galati a sesizat faptul cã nu mai stie nimic de sotul sãu, un bãrbat în vârstã de 80 de ani, care, la începutul sãptãmânii, a plecat de acasã la rudele din localitatea Vãleni, comuna Pãdureni. “În cursul zilei de 21.09.2017, politistii din cadrul Politiei municipiului Husi au fost sesizati de o femeie, din Galati, cu privire la faptul cã sotul sãu, B. Petru, în vârstã de 80 de ani, a plecat voluntar de la domiciliu în data de 19.09.2017 cãtre sora sa, din localitatea Vãleni, comuna Pãdureni, judetul Vaslui. A stat circa un sfert de orã la sora sa, dupã care a afirmat cã merge pe jos spre localitatea Davidesti, comuna Pãdureni. De la acel moment, familia bãrbatului nu a mai primit niciun semn de la acesta. Imediat dupã sesizarea primitã, politistii au constituit o echipã de cãutare formatã din 17 politisti si 5 jandarmi si au pornit în cãutarea bãrbatului”, au explicat reprezentantii Inspectoratului Judetean de Politie Vaslui.

Rãnit si slãbit de foame si de sete, bãtrânul a fost gãsit într-o lizierã!

Au scotocit cei peste douãzeci de oameni ai legii toatã zona dintre satele Vãleni si Davidesti. La un moment dat, într-o lizierã, bãtrânul a fost gãsit într-o stare agravatã de epuizare, deoarece deshidratarea se instalase, dar si din cauza unei rãni cu care s-a ales dupã ce a cãzut jos. “În urma discutiilor purtate cu bãrbatul, a rezultat faptul cã acesta s-a rãtãcit si a rãmas timp de douã zile în zona unde a fost gãsit. Deoarece acesta prezenta semne de deshidratare si prezenta rãni în urma unei cãzãturi, a fost solicitatã o ambulantã care l-a transportat la spital, unde a rãmas internat”, au spus politistii.