|

Cum a supravietuit 16 ore Rãzvan, în râpa mortii de la Vetrisoaia

ACCIDENT CIUDAT

TRAGEDIE… Politistul Marius Dan Niticã, împreunã cu un alt tânãr, de 24 de ani, Ionut Mazdrag, au murit, în urma unui grav accident de circulatie, petrecut pe raza comunei Vetrisoaia, acolo unde Niticã era sef de post. Cel de-al treilea tânãr care se afla în aceeasi masinã, Rãzvan Hortolomei, 19 ani, a scãpat cu viata, în ciuda rãnilor. Masina în care se aflau cu totii s-a rostogolit într-o râpã de pe marginea DN24A, cel mai probabil, în seara zilei de marti, în jurul orelor 21.00. Abia a doua zi, pe la prânz, câinii de la o stânã au fost cei care simtit prezenta victimelor în zonã si au început sã latre insistent, pânã au venit ciobanii. Alertate, Ambulantele si Politia s-au deplasat de urgentã pe raza localitãtii Pojoreni, comuna Vetreisoaia. Din pãcate, echipajul medical nu a mai putut face nimic pentru seful de post Niticã si nici pentru Ionut Mazdrag. Supravituitorul cumplitului accident, Rãzvan Hortolomei, a fost gãsit într-o stare criticã, dar constient.Medicina Legalã va arãta dacã cei doi decedati, au murit pe loc sau s-au chinuit ore în sir, în frig si fãrã ajutor, pânã si-au dat sufletul. Rãzvan nu a putut da niciun fel de detalii despre cele întâmplate, cãci, pe fondul traumelor suferite sau al socului, acesta spus cã nu îsi mai aminteste nimic. Mama lui, venitã într-un suflet la Spital, a spus cã a vorbit ultima datã cu fiul sãu cu o searã în urmã, la ora 21.00, dar convorbirea s-a încheiat brusc. Nu este exclus ca atunci sã se fi produs tragedia.

Vestea cã seful de post, Marius Dan Niticã, a murit într-un cumplit accident de circulatie, a socat ieri pe toatã lumea! Tânãrul politist de nici 30 de ani se afla într-o masinã cu alti doi prieteni. Din pãcate, unul dintre ei, Ionut Mazdrag, a fost gãsit, de asemenea mort, în râpa unde s-a rostogolit vehiculul în care erau cu totii. Rãzvan, grav rãnit, a fost singurul gãsit în viatã. Salvarea lui a venit, culmea, de la câinii unei stâni din zonã, care au început sã latre insistent, stârnind curiozitatea ciobanilor. Era deja 12.30, când s-a dat alerta, la fata locului deplasându-se mai multe ambulante si politisti. Din pãcate, pentru cei doi, echipajul medical nu a mai putut face nimic. Tânãrul gãsit într-o stare criticã, dar încã în viatã, a fost preluat si adus imediat la Spitalul Husi. “Pe lângã numeroasele traumatisme, fractura la nivelul femurului, a toracelui, a abdomenului, pacientul prezenta si o hipotermie, în urma orelor prelungite petrecute în frig”, au spus medicii. Familia lui Rãzvan a venit într-un suflet la Spital, cerând insistent ca acesta sã fie transferat la Iasi. Mama lui a povestit cã ultima oarã a vorbit la telefon cu fiul sãu cu o searã în urmã, la ora 21.00, când conversatia s-ar fi întrerup brusc. Nu este exclus ca atunci sã se fi produs tragedia. Rãzvan, la rândul sãu, epuizat de dureri si de atâtea ore de stat în frig, le-a spus medicilor cã nu îsi mai aminteste absolut nimic din ceea ce s-a întâmplat. “Eu dormeam, când s-a întâmplat”, ar fi spus el la un moment dat, medicilor de la Spitalul Husi.

“E o minune cã bãiatul acesta a scãpat cu viatã, dupã 16 ore de chin”

Din primele informatii, se pare cã cei trei tovarãsi veneau de la o partidã de pescuit. Nu se stie însã nici cine se afla la volanul masinii, nici care au putut fi cauzele care au dus la producerea accidentului. Cert este cã, la un moment dat, masina iese de pe partea carosabilã, într-o curbã si se rostogoleste într-o râpã destul de abruptã. Din imaginile surprinse ulterior la fata locului, se vede cum vehiculul este avariat în mare parte, semn cã cei aflati în interior, doar printr-o minune ar fi putut scãpa teferi. Minunea s-a produs doar în cazul lui Rãzvan, care, desi rãnit grav – si la nivelul toracelui, abdomenului, la cap si cu un picior aproape strivit, bãiatul a reusit sã supravietuiascã aproape miraculos, spun medicii. “Orice ranã, în circumstante asemãnãtoare, care trece de 6 ore, riscã suprainfectare si reprezintã o probleme majorã pentru viata pacientului. E o minune cã a scãpat cu viatã, dar si de aici încolo lucrurile trebuie tratate cu grijã. Doar asa, ca sã vã faceti o idee, iatã cât de complicatã este starea lui: politraumatism prin accident rutier, vechi de 16 ore, traumatism cranio-facial acut deschis, plãgi tãiate si contuze, traumatism toracic, traumatism abdominal, fracturã femur drept, plagã contuzã cu interesare genunchi drept, dar si hipotermie, din cauza frigului îndurat”, au spus medicii. Ancheta va lãmuri ceea ce s-a petrecut în acest caz, au spus reprezentatii IPJ Vaslui, care au confirmat primii tragedia, în care si-a pierdut viata colegul lor de la Postul de Politie Vetrisoaia.

Politistul Niticã, deplâns de colegi!

DRAMATIC…Marius Dan Niticã este sef de post în comuna Vetrisoaia si relativ recent fusese implicat într-un dosar, în care douã fete îl acuzau, pe el, dar si alti doi prieteni, de fapte reprobabile. Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângã Judecãtoria Husi au finalizat ancheta si au spus cã toate acuzele celor douã reclamante nu se confirmã, politistul, au spus anchetatorii, nefiind cu nimic vinovat. Opinia publicã tocmai aflase acest lucru si poate de aceea, vestea cã el a murit în aceste conditii a produs un soc atât de mare. “Marius Niticã era un om foarte bun. A învãtat bine la scoalã, iar la examene mereu lua note mari. Era prietenos, era de ajutor. Nici nu ne vine sã credem cã s-a putut întâmpla una ca asta. Dumnezeu sã îl ierte, atât pe el, cât si pe bãiatul care a decedat. O durere enormã pentru pãrintii lor, dar si pentru noi, care vedem ce se poate întâmpla, într-o clipã”, au spus prietenii politistului Niticã.