|

Cum îşi terorizează un cămătar clienţii. Femeie ameninţată în timp ce-şi plimba copilul de 2 ani: „Nu mă interesează că frate-tău e gabor!“

Un bărbat din Galaţi care împrumută bani cu dobândă cămătărească de 50% a ameninţat cu moartea mai multe persoane ca să le determine să-i plătească sume exagerate. Dacă victimele nu se conformau, cămătarul venea la locul de muncă al acestora ca să le intimideze.
Curtea de Apel Galaţi l-a condamnat definitiv la 2 ani şi 2 luni de închisoare cu suspendare sub supraveghere a pedepsei pe Mihai Cristian Dima, un individ extrem de periculos din Galaţi, pentru şantaj şi camătă. Cămătarul a fost obligat şi să-i achite daune materiale de 5.000 de lei unei femei pe care a împrumutat-o cu bani cu dobândă cămătărească şi pe care a terorizat-o apoi ca să îi plătească sume exagerate de bani. Judecătorii au menţinut sechestrul asigurator instituit de procurorul de caz asupra sumelor de 950 euro şi 1.400 de lei, ridicate de la Mihai Cristian Dima în vederea confiscării speciale. Bărbatul obişnuia să frecventeze un bar din cartierul Ţiglina I din Galaţi şi era cunoscut că dă bani cu camătă. O femeie a făcut greşeala de a împrumuta 400 de lei de la acesta, acceptând să plătească o dobândă de 50% pe săptămână. În două luni, femeia i-a plătit 1.600 de lei cămătarului. După ce a restituit primul împrumut, a împrumutat alţi 600 de lei cu aceeaşi dobândă, însă nu a mai reuşit să plătească sumele exagerate pe care cămătarul i le cerea, astfel că individul a început să o ameninţe.

Femeia le-a declarat ulterior poliţiştilor că pentru cei 600 de lei i-a plătit cămătarului în decursul unui an nu mai puţin de 13.000 de lei, dar acesta susţinea că tot îi datora bani. Pentru că a refuzat să îi mai dea vreun ban, individul a ameninţat-o că îi răstoarnă copilul de 2 ani din căruţ.

Citeste mai mult: adev.ro/q61wdg