|

Cupa „Mos Crãciun” la sah, la Cercul Militar Bârlad (FOTO)

Clubul de sah Gh. Nestian reprezentat de Jean Mocanu, Presedintele acestui club, instructor de sah, împreunã cu Cercul Militar Bârlad reprezentat de M.m.pr. Lucian Ursu, seful Cercului Militar Bârlad, au organizat o competitie de sah pentru copii, Cupa „Mos Crãciun”, în perioada 12-20 decembrie, la Cercul Militar Bârlad. Au participat 18 jucãtori legitimati si nelegitimati, bãieti si fete din Bârlad. Festivitatea de premiere a avut loc sãptãmâna trecutã, pe 20 decembrie. Au fost declarati câstigãtori:

La categoria copii legitimati ai clubului de sah “Gh. Nestian”:

Cosmin Iona Dulgheru – Cupa “Mos Crãciun” si medalia de aur; Stefan Coromelcea, medalia de argint sI Alexandru Mihai Clisu, medalia de bronz.

La categoria copii nelegitimati la clubul organizator:

George Antonio Cãptanu, cupa “Mos Crãciun” si medalia de aur, Necula Robert – medalia de argint, David Ioan Mihai si Rares Bejinaru – medalia de bronz

La categoria Fete:

Teodora Munteanu – cupa “Mos Crãciun” si medalia de aur, Alesia Elena Romila – medalia de argint si Ilinca Dulgheru – medalia de bronz.

“Multumim Directiei Judetene pentru Sport si tineret Vaslui, reprezentat prin directorul executiv Rãducu Tatu si domnul Gãrgut Virgil pentru tot sprijinul acordat. Multumim familiei Mihai si Luminita Olaru care a donat clubului zece seturi de sah. Vreau sã reamintesc cã una din fetele familiei Olaru, Andreea Emma Olaru în anul 2002, la Constanta, a fãcut parte din echipa de fete a Scolii Gimnaziale <<Episcop Iacov Antonovici>>, formatã din: Oana Cristina Miron, Mãdãlina Bãrbãscu, Delia Toderitã, Georgiana Bãdãrãu si Andreea Emma Olaru ocupând locul I si medalia de aur la Campionatul National rezervat scolarilor. Multumim de asemenea si familiei Mircea si Ioana Dãmãceanu care a donat clubului cãrti de sah, dar si cãrti de literaturã. Ei sunt rulmentisti si fosti rulmentisti, acolo unde am lucrat si eu. Ioana Dãmãceanu este fata regretatului jucãtor de sah si critic de artã, ing. Radu Lazãr. Le multumesc din partea mea, dar si a copiilor, jucãtori de sah cã nu am fost uitati si cã mai sunt printre noi si oameni cu suflet, oameni adevãrati, care iubesc sahul si doresc dezvoltarea acestui sport al mintii în Bârlad.”, a precizat Jean Mocanu, presedintele Clubului de sah “Gh. Nestian” din Bârlad.