|

Cupa Presei la TIR câstigatã de jurnalistii de la Vremea NOUÃ! | FOTO

ATENTIE, TRAG ZIARISTII…Pentru a saptea oarã în Garnizoana Bârlad, ieri s-a organizat Cupa Presei la TIR. Anul acesta, cu ocazia Zilei Armatei, opt ziaristi din Bârlad s-au întrecut la tragerea cu arma automatã. Locul I la fete a revenit colegei noastre Cezara Mironicã cu 51 de puncte, iar la bãieti, locul I a revenit lui Emanuel Cerbu, fost jurnalist la Vremea Nouã, actualmente activând la site-ul de stiri BunãDimineataBârlad (BDB News), care a surclasat echipa bãietilor “ochind” 100 de puncte. Diplomele vor fi înmânate pe 25 octombrie, la Cercul Militar din Bârlad, unde are loc festivitatea de Ziua Armatei Române si unde vor fi premiati si câstigãtorii concursurilor sportive desfãsurate între 17 si 23 octombrie, la Garnizoana Bârlad, între echipele MApN si MAI (Politie, Jandarmi, Pompieri).

Cum Ziua Armatei Române este foarte aproape, conducerea Garnizoanei Bârlad a organizat, si anul acesta, o întâlnire cu ziaristii în poligonul de tragere. Pentru confruntarea cu tintele, colegii din mass-media au avut la dispozitie pusca automatã, iar munitie – câte 16 cartuse: pentru calibrare (4), restul pentru tragere la tintã, în “dusmani” statici. Pentru a face tragerea mai interesantã, asupra tintelor s-a tras foc cu foc „la precizie”, ceea ce a însemnat cã trãgãtorul a avut timp nelimitat la dispozitie, singura sa grijã fiind ca toate gloantele sã ajungã în „cercul de 10” sau sã doboare “dusmanul”. Primul contact pe care invitatii din mass-media l-au avut cu aliniamentul de tragere s-a materializat prin… instructajul fãcut de colonelul Adelin Cristian Arghir, purtãtorul de cuvânt al UM 01458, principala unitate militarã a Garnizoanei Bârlad, pentru cã fiecare trãgãtor trebuia sã cunoascã (si sã aplice) mãsurile de sigurantã în poligon , dupã care a urmat un „curs ultrascurt” de mânuire a armamentului si de predare a regulilor de tragere la tintã. Înarmati cu proaspetele cunostinte si cu cartusele „la purtãtor”, ziaristi si ziariste au pornit plini de încredere cãtre aliniamentul de tragere, având alãturi câte un militar pentru supaveghere si ajutor. Având în vedere cã era o ceatã densã, confruntarea cu tintele a fost durã: sprâncene încruntate, ochi ageri, mânã… sigurã, tintã (de obicei) lovitã. Ca si la activitãtile trecute, tragerea de ieri s-a desfãsurat într-o atmosferã destinsã. S-a putut citi pe chipurile celor prezentI plãcerea de a trage cu arma la tintã. Mai mult, s-au remarcat câteva reprezentante din partea femininã a presei, cu un bagaj de cunostinte în domeniul tragerii, care au impresionat: au fãcut corectia tragerii  în functie de gruparea loviturilor  în prima tintã.

Clasament: Vremea Nouã pe primul loc!

Cezara Mironicã, redactorul sef de sectie de la Redactia Bârlad a cotidianului nostru chiar a dat clasã,realizând 51 de puncte, doborând o tintã din primul foc, iar la tragerea în tinta cu puncte având trase în tintã toate cartusele! Colega noastrã a fost felicitatã de col. Adelin Arghir pentru îndemânarea sa la tir. Clasamentul a fost urmãtorul:

FETE:

Locul I – Cezara Mironicã – 51 de puncte

Locul II – Gina Gheorghiu (Biroul de presã al Primãriei) – 14 puncte

Locul III – Adriana Susnea (Monitorul de Vaslui) – 10 puncte

BÃIETI:

Locul I – Emanuel Cerbu – BDB News – 100 puncte

Locul II – Adrian Arnãutu – Biroul de Presã al Primãriei – 89 puncte

Locul III – Gabriel Sãndulescu  – ConyTv Barlad (colaborator Vremea Noua)- 71 de puncte

Ceilalti ziaristi nu s-au întristat, deoarece indiferent de rezultatul la tras cu arma automatã, ei trag oricum cu “pixul” mai bine decât cu pusca!