|

Curãtenia Husului, în mâinile unei firme din Bistrita!

VESTE… Husenii trebuie sã stie cã, de la 1 martie, serviciul de salubrizare al orasului va fi preluat de noul operator, SC Urbana SA. Pânã acum, locuitorii orasului au fost, în marea majoritate, multumiti de curãtenia fãcutã de SC Ecosalubrizare, dar rãmâne de vãzut cum va fi de aici încolo. Nostalgic, inginerul Neculai Popa a declarat: “Vreau sã le multumesc oamenilor din Husi. Am colaborat foarte bine cu ei. M-am bucurat când am vãzut cã erau multumiti de cum aratã orasul. Le multumesc, pentru cã meritã”, spune Neculai Popa, directorul SC Ecosalubrizare.

Societatea Ecosalubrizare Prest SRL va rãmâne activã în municipiul Husi, având atributii precum mãturatul strãzilor, curãtarea râpelor, padocul local, etc. Husenii vor plãti taxa de salubrizare pe viitor la primãrie, la Serviciul de Taxe si Impozite. “În cazul în care debitele înregistrate de persoane juridice, pânã la data de 29 februarie 2020, nu vor fi achitate în termen de 30 de zile, de la data primirii de cãtre utilizator a facturilor, SC Ecosalubrizare Prest SRL Husi, va actiona în judecatã debitorii si va aplica mãsurile de executare silitã, prevãzutã de legislatia în vigoare”, au anuntat reprezentatii societãtii.

Alarma falsã: câinele “omorât” de hingherii din oras, pe care îl plângeau unii pe internet, a fost adoptat de un bucurestean!

Dat fiind faptul cã mai sunt putine zile pânã când noul operator, SC Urbana, va prelua tot ceea ce înseamnã ridicarea gunoiului menajer din oras, cei de la Ecosalubrizare îsi fac bilantul în acest sens. “Eu nu am decât cuvinte de multumire pentru oamenii acestui oras, persoane fizice sau firme. Au dat dovadã de constiintã si au achitat taxa de salubrizare la timp, ca sã ne putem desfãsura activitatea. De câte ori au avut nevoie de ceva, ne-au sunat, dar sã stiti cã acest lucru ne-a ajutat sã ne facem bine activitatea. Din 2005, pânã în prezent, am colaborat cu husenii foarte bine. Eu am toate motivele sã le multumesc. Sper sã fie bine si cu noul operator de salubrizare, sã fie orasul curat si frumos”, a spus Neculai Popa. Singurele probleme au fost cele legale de câinii comunitari. Dacã în cursul anului trecut, un ONG-ist fãrã minte s-a apucat sã filmeze pe ascuns medicul veterinar, în timp ce fãcea o operatie de sterilizare, dupã care s-a apucat sã mintã în mediul online, cã la Husi maidanezii sunt omorâti, o altã situatie cumva asemãnãtoare s-a petrecut recent. O femeie a filmat zilele trecute momentul în care un câine era tranchilizat de hingheri si, cu imaginile respective, a isterizat internetul. Tot atunci a pozat câinele în vehiculul cu care era transportat spre padoc si, la fel, a dat alarma. “Uitati-vã, oameni buni, câinii sunt omorâti în plinã stradã. L-au omorât pe acest câine si l-au aruncat în remorca cu gunoi”, a strigat femeia. Ei bine, adevãrul era cu totul altul: maidanezul respectiv a fost tranchilizat, exact dupã procedurã, si a fost luat si dus la padocul din oras, cu un utilaj al societãtii Ecosalubrizare. “E adevãrat cã cel mai apropiat utilaj al nostru era un tractoras în remorca cãruia se aflau niste PET-uri si ambalaje. Câinele a fost dus la padoc, a fost hrãnit si pus într-o cuscã curatã. A doua sau a treia zi a venit o persoanã de la Bucuresti si l-a adoptat. Sunt documente în acest sens, nu vorbe. Pânã si cei de la Protectia Animalelor, când vin la Husi, spun cã la noi padocul este cel mai îngrijit. Avem cabinet medical, un medic foarte bun la padoc, deci toate conditiile. Cei care vor sã vinã sã vadã, sunt mereu bine primiti”, a spus Nicolae Popa, directorul SC Ecosalubrizare Prest Husi.