|

Dacian Cioloş a fost reales preşedintele partidului. El nu a avut contracandidat

Delegaţii la Convenţia Naţională PLUS au votat sâmbătă preşedintele PLUS şi membrii Comisiei Naţionale de Integritate de Arbitraj.

UPDATE Dacian Cioloş a fost reales sâmbătă preşedintele PLUS, cu majoritate de voturi.

Cioloş a fost ales cu 1.160 de voturi şi 40 de abţineri. Votul a fost electronic.

Înainte de vot, el a declarat că îşi doreşte ca data viitoare să nu se mai vorbească “de un partid de lider”, pentru că acest lucru este “cea mai mare vulnerabilitate” a PLUS, menţionând că este ultima dată când candidează la conducerea partidului “singur”.

“În niciun caz, dacă data viitoare nu vor mai exista candidaţi, îl voi considera ca pe un eşec personal şi nu voi mai candida. Îmi doresc ca data viitoare să nu mai vorbim de un partid de lider, pentru că asta este cea mai mare vulnerabilitate a noastră în momentul de faţă. Eu nu mi-am dorit şi nu îmi doresc să construim un partid de lider, îmi doresc să putem lucra în echipă, să avem încredere în noi şi atunci când lumea vorbeşte de PLUS să aibă în minte mai multe nume”, a afirmat Dacian Cioloş, care a fost singurul candidat la funcţia de preşedinte al partidului.

El a adăugat că din acest motiv şi-a dorit un mandat scurt, de numai un an, lucru pe care şi-l doreşte şi acum. “Mi-am depus candidatura tot pentru un an de zile, până la sfârşitul anului viitor, când vom fi trecut de alegerile locale şi de alegerile parlamentare”, a precizat preşedintele ales.

Dacian Cioloş a mai menţionat că a propus în statutul partidului crearea unei poziţii de preşedinte executiv, pentru a putea fi împărţite responsabilităţile “între ceea ce este de făcut în reprezentarea partidului şi ceea ce e de făcut în organizarea partidului”. ..https://www.romaniatv.net/conventia-nationala-plus-partidul-lui-dacian-ciolos-isi-voteza-presedintele-si-coordonatorii-regionali_500688.html