|

Dan Marian la portile PNL

ÎNTOARCEREA…Dan Marian, ca pe vremuri, îsi face loc în PNL dând serios din coate. În trecut i-a eliminat usor pe liderii de atunci, Safir, Mihalache sau Pãun, acum are de spart o nucã tare: Bichinet, Ciurariu sau Tãtaru. Chiar dacã cei trei sunt în bãrci diferite si Dan Marian îi vede ca pe o pradã usoarã, se pare cã nu-i va fi usor. La sedintele PDL si PNL, care pregãtesc congresul comun de sâmbãtã, Dan Marian a dat piept cu Bichinet si nu i-a fost usor. În culise, senatorul se laudã cã, chiar dacã sunt doi copresedinti în alianta nou formatã, dacã Ciurariu are probleme de sãnãtate el va fi liderul absolut. „Sã nu-si închipuie Bichinet cã-l va înlocui pe Ciurariu”, se lãuda acesta la un sprit, la Everest, locul unde se adunã de drept liberal-democratii dupã sedinte. Acum au fost prezenti si câtiva liberali chemati pentru a arãta cã si la o friptura, fuziunea PNL-PDL la Vaslui, s-a realizat.

Dan Marian cautã de zor usa din fatã a PNL, dupã ce, ani buni în urmã, pleca, scuipând partidul care l-a dus în Parlament. Se foloseste de fuziunea PNL-PDL pentru a reveni si cautã, cu orice chip, sã cumpere bunãvointa unor membri importanti din PNL, pentru a-si face cât mai linã intrarea, în speranta cã, pe viitor, va mai conduce aceastã organizatie. Un episod hilar s-a consumat, marti, la sedinta PNL, unde au fost invitati de Bichinet, liderii PDL Vaslui, Dan Marian si Mihai Ponea. Un gest pe care vicepresedintele PNL l-a fãcut, întorcându-i într-un fel invitatia pe care Dan Marian i-a fãcut-o acestuia si senatorului Tãtaru la sedinta PDL de sâmbãtã trecutã. În cele douã sedinte s-au ales delegatiile celor douã partide la primul congres comun, în care se vor stabili statutul noii structuri de dreapta si se va valida alianta, care în toamnã va sustine candidatul dreptei în cursa pentru Cotroceni.

Dan Marian si-a pus cenusã în cap

Dupã terminarea sedintei PNL, conform întelegerii, Dan Marian si Mihai Ponea au venit sã aducã mesajul democrat-liberalilor vasluieni. Cum era de asteptat, Corneliu Bichinet nu a scãpat momentul în a-l ironiza pe cel care, în trecut, a lãsat PNL fãrã suflu. „Tinere, i-ar fi spus acesta lui Ponea, bãnuiesc cã nu ai mai fost aici niciodatã (n.r. in sediul PNL). Poate sã-ti spunã Dan Marian cum e, cã el a mai trecut pe aici”. Atât le-a trebuit celor prezenti, care au început sã se distreze. Este stiut cã Dan Marian nu este deloc agreat în PNL si poate, din acest motiv, tema fuziunii este greu de digerat de majoritatea liberalilor. Prins în ofsaid, senatorul Marian, mieros, si-a cerut iertare liberalilor, spunând cã ziarul “Vremea Nouã” e de vinã. „Domnilor, stiu cã v-am fãcut mari probleme si cã am fost agresiv cu unii primari, dar poate comportamentul meu agresiv s-a datorat si ziarului „Vremea Nouã” care mi-a radicalizat discursul. Eu îmi cer iertare”, a spus acesta spre amuzamentul liberalilor care au început sã-si dea coate. Încã o datã s-au convins cã ipocrizia senatorului nu cunoaste limite. Ce uitã sã spunã fostul lider al liberalilor este faptul cã trecerea sa la PDL s-a datorat inadaptãrii acestuia în opozitie. PNL tocmai iesise de la guvernare si era greu pentru un politician obisnuit cu comisioanele sã renunte la ciolan. De altfel, cât a stat PDL la guvernare, afacerile senatorului Marian au mers strunã, firmele de constructii de casã nu mai pridideau cu lucrãrile. Probabil cã, în viitor, fiind vorba de bani europeni, institutiile abilitate ale statului îsi vor spune cuvântul si vor scoate la ivealã toate neregulile din proiectelor pe mãsura 3.2.2 din judet care, pur si simplu, au fost confiscate de Dan Marian, pe atunci deputat de Husi.

Bichinet a fost numãrul 1 si la sedinta PDL

Desi au un prieten comun, controversatul om de afaceri negrestean Mihai Iacob, Bichinet nu l-a iertat deloc pe Dan Marian si l-a ridiculizat de fiecare datã cât a putut. Sâmbãta trecutã, la sedinta PDL, acesta a avut un discurs în nota obisnuitã, spunând cã fuziunea se va face indiferent ce cred unii sau altii în teritoriu. „Mã aflu aici din douã motive. Primul, ar fi dorinta acutã de a mã întâlni cu senatorul Tãtaru (n.r. senatorul a fost si el invitat de pedelisti la sedintã), pe care nu l-am vãzut la sedintele PNL de când a iesit parlamentar. Dar iatã cã-l vãd la masa PDL. Al doilea motiv ar fi acela, cã mi-e dor de Ciprian Iftimoaie (n.r. fostul prefect si omul de încredere al lui Dan Marian) pe care l-am considerat calul meu de bãtaie în legislatura trecutã si pe care nu l-am vãzut din antichitate. Pe atunci, Bichinet era tot Bichinet, iar Iftimoaie era un embrion, care între timp a crescut si s-a fãcut bãiat mare. Nu l-am considerat niciodatã armãsar, ci, mai degrabã, un ponei cu care sã te joci prin curte. Despre Dan Marian vreau sã spun cã atâta timp cât vom avea raporturi de colaborare cu mine va fi în regulã, dar dacã va încerca sã-mi fie sef e mai greu. A încercat si Ciurariu si i-am dat douã în bot”.

SPRIT SI POLITICÃ…

Everest, restaurantul portacaliu unde se trag concluziile

La finalul sedintei, de marti, de la PNL, Dan Marian, ca pe vremuri, i-a invitat pe liberali la un sprit, la restaurantul Everest, o locatie dragã pedelistilor. Acolo membri marcanti ai PDL au reduceri semnificative, chiar dacã sunt în afara orelor când se serveste meniul zilei. Numai cã, putini au fost cei care l-au urmat, stiind cã liderul PDL niciodatã nu face gesturi gratuite. „Ne-am cam sãturat sã ne vindem pentru o fripturã. Asa ne-a pãcãlit si-n trecut când mergeam la crâsmã unde ni se promiteau fonduri de la Udrea si noi stãteam ca prostii cu mâna streasinã si asteptam banii. Nu mai spun, cã pe vremea guvernãrii liberale am plãtit de ne-a iesti pe nas fiecare bãnut care a venit de la Bucuresti. Domnul senator ar trebui sã-si schimbe optica. Au trecut vremurile când primarii erau cumpãrati cu o fripturã”, a spus unul dintre participantii la sedintã, care a declinat invitatia senatorului. Marian nu a reusit sã strângã decât cinci fripturisti la Everest.