|

Daniel Olteanu demisionează din PNL. Un gest firesc după ce a fost răstignit!

ANUNŢ… Șoc în lumea politică a județului. Deputatul Daniel Olteanu și-a depus demisia din PNL. Astăzi a făcut anunțul din Parlament unde și-a înregistrat oficial ieșirea din grupul PNL, anunțând totodată că va activa ca independent. Acesta rupe tăcerea și într-o scrisoare emoționantă adresată electoratului său povestește patimile prin care a trecut cu actuala conducere, care a confiscat PNL la Vaslui și spune că încă din campania electorală de la Parlamentare a început războiul împotriva sa, fiind considerat „disident”. „Am fost hărțuit, amenințat și somat în mod public de către actualul președinte al PNL  Vaslui  să-mi iau oamenii și să plec. (…)Toate acestea au culminat, la sfârșitul lunii aprilie, cu un atac public furibund din partea lor, în care am fost acuzat, pe lângă multe altele, că aduc prejudicii de imagine partidului.” a spus deputatul. Daniel Olteanu a fost mebru PNL de  22 de ani, cunoscut în partid ca un liberal convins. A condus multe campanii electorale și când „s-a copt” politic și urma să fie candidatul PNL pentru primăria Bârlad a fost îndepărtat de Dan Marian. În locul său a fost adus Dumitru Boroș, care nu s-a lăsat până nu l-a îndepărtat din PNL. O scurtă perioadă de timp a fost prefectul județului, funcția din care a demisionat pentru a candida, de pe primul loc, la alegerile parlamentare din 2016.

Deputatul Daniel Olteanu și-a anunțat, astăzi, demisia din calitatea de membru al Partidului Național Liberal. Olteanu susține că gestul său este motivat de lipsa totală de reacție a conducerii centrale a partidului în legătură cu situația fără precedent din Organizația Județeană a PNL Vaslui, unde liderii actuali încearcă să se impună prin măsuri abuzive. Daniel Olteanu spune că, de la alegerile parlamentare din decembrie 2016 până în prezent, liderii PNL de la centru nu au fost interesați să medieze tensiunile din Filiala Vaslui și nu au întreprins niciun demers pentru clarificarea lucrurilor, deși au avut solicitări repetate în acest sens. Dezamăgit  de atitudinea  indiferentă a președintelui PNL, Ludovic Orban, care nu a reacționat nici după ce situația din Organizația de la Vaslui a ajuns în spațiul public, Olteanu i-a înaintat acestuia demisia sa, după 22 de ani de la data la care a semnat adeziunea la Partidul Național Liberal.

Declarația incendiară a lui Olteanu

„În fața răutăților, am răspuns cu o mână întinsă, în fața nedreptăților, cu răbdare, dar în fața abuzurilor repetate și fără precedent, care se practică de un an și jumătate în PNL Vaslui, unele dintre acestea fiind girate chiar de liderii de la centru, nu mai pot rămâne indiferent. Am ales să renunț la calitatea de membru al Partidului Național Liberal pentru că, dincolo de apartenența la o formațiune sau alta, cred că mai importante sunt rezultatele pe care le poate aduce Vasluiului un reprezentant responsabil al județului în Parlament. Am avut prilejul să constat în toată această perioadă, cu mirarea și dezamăgirea unui membru cu o vechime de peste 20 de ani, că actuala formulă de la conducerea PNL Vaslui nu face altceva decât să arunce în derizoriu responsabilitatea față de problemele locuitorilor din cea mai săracă zonă a țării. Mai mult, ajunși la vârful organizației prin alegeri nestatutare, membri care au puține lucruri în comun cu istoria PNL Vaslui scriu astăzi povestea unui faliment anunțat prin decizii politice îndoielnice, zeci de excluderi fără drept de apel și instigare la ură față de unicul parlamentar liberal al județului,” a de clarat Daniel Olteanu.

Olteanu a fost cuiul din talpa lui Tătaru

Acesta a mai spus că încă din campania electorală a fost vânat de actuala clică instalată la conducerea partidului, fiind catalogat drept „disident”: “Războiul pornit împotriva mea încă din timpul campaniei electorale pentru alegerile parlamentare din 2016 s-a transformat într-unul fățiș, cu intoxicări ale spațiului public și campanii murdare de denigrare, care m-au vizat nu doar pe mine, ci și pe susținătorii mei, numiți chiar disidenți. Am fost hărțuit, amenințat și somat în mod public de către actualul președinte al PNL  Vaslui  să-mi <<iau oamenii și să plec>>, am primit adrese  oficiale și reproșuri că nu aș participa la ședințele BPJ (Biroul Permanent Județean PNL n.r.) programate în mod voit în timpul programului meu de la Parlament. Toate acestea au culminat, la sfârșitul lunii aprilie, cu un atac public furibund din partea unor reprezentanți  ai conducerii  PNL Vaslui, în care am fost acuzat, pe lângă multe altele, că aduc prejudicii de imagine partidului. Cât privește munca mea ca deputat, cea mai elocventă atitudine publică este cea a președintelui impus al PNL Vaslui, deranjat de faptul că am atras atenția „prea mult” asupra problemelor care țin de infrastructură.  Este atitudinea care a definit actuala conducere a PNL Vaslui  în ochii membrilor de partid care, spre dezamăgirea și dezgustul lor, nu mai au parte de unitate, echilibru, dialog sau diversitate de idei și de opinii, și nici de respectul cuvenit pentru anii de muncă petrecuți sub însemnele PNL.

Daniel Olteanu va activa ca parlamentar independent

În final, Olteanu a transmis electoratului său fidel un mesaj, anunțând că va continua în Parlament ca paralmentar independent și că va apăra interesele vasluienilor afalți în cea mai săracă zonă a Uniunii Europene:  „Am suficient  de  multă  experiență  politică, acumulată  vreme de 20 de ani în care loialitatea mea a fost de nezdruncinat, încât să înțeleg că drumul pe care merge acum PNL Vaslui este unul al falimentului, un drum pe care eu nu mai regăsesc principiile la care am aderat și în care cred. Din respect pentru vasluienii pe care îi reprezint în Parlament, am ales să nu mă asociez cu dezastrul politic la care duc aroganța și agresivitatea unor ″liberali″ care au confiscat partidul și vor să-l stăpânească asemenea unui bun personal. Vasluiul și Moldova au nevoie de parlamentari care să lupte pentru proiectele zonei, nu de unii care să-și consume timpul și sănătatea în războaie de partid.Toate demersurile pe care le voi face în continuare, în calitate de parlamentar, vor avea ca unică motivație, ca și până acum, interesele locuitorilor din cea mai săracă regiune a Uniunii Europene.