|

Daruri pentru crestinii din Draxeni: tablete si alimente de la Înaltpreasfintitul Pãrinte Mitropolitul Serafim al Germaniei

GENEROZITATE… Oamenii din Draxeni au avut parte de o adevãratã suprizã sãptãmâna trecutã, de ziua Sfintilor Împãrati Constantin si Elena. Înaltpreasfintitul Pãrinte Mitropolitul Serafim al Germaniei le-a trimis daruri care sã le facã viata mai usoarã: celor mai buni copii la învãtãturã le-a oferit tablete si laptopuri, iar celor care întâmpinã greutãti finanaciare – alimente de strictã necesitate. “Bunul Dumnezeu ne-a binecuvantat cu o zi însoritã, cu credinciosi evlaviosi si disciplinati dar si cu daruri aparte. În fiecare an de hram am cãutat sã bucur într-un mod special pe crestinii mei… anul acesta m-am întrebat cum? Si mai ales cu ce? Prin grija Înaltpreasfintitului Pãrinte Mitropolitul Serafim al Germaniei, minunea s-a împlinit : 14 laptopuri si tablete au ajuns la elevii silitori din Draxeni. Desi în aceastã perioadã si credinciosii din Germania au fost greu încercati, Pãrintele Mitropolit Serafim a reusit sã trimitã nu doar bãnuti pentru alimente, ci si 50 de laptopuri si 42 de tablete pentru copiii nevoiasi din zona Negrestiului”, a povestit pãrintele Vasile Macsim.

De asemenea, pãrintele a mai povestit cã, de doi ani si jumãtate în parohie si de mai bine de cinci ani în zona Negrestiului, Înaltpreasfintitul trimite lunar burse – bãnuti pentru alimente de strictã necesitate în valoare de 39 de Euro. “S-a început cu 90 de familii, astãzi sunt aproape 400 familii numeroase care primesc acest ajutor. Sunt alimente pe care nu le cumpãrã din sat cu 200 lei si îmi place sã zic cã dacã sunt bine chibzuite, ajung pentru hrana unei familii cu 3-4 copii pentru cel putin o jumãtate de lunã. Prin doamna profesoarã Mihai Doinita, cea care s-a implicat trup si suflet pentru a ridica nivelul de trai al copiilor din aceastã zonã, Pãrintele Mitropolit a aflat cât de greu le este copiilor sã îsi îndeplineascã atributiile de elev în aceastã perioadã. Sunt familii unde 3-4 frati folosesc acelasi telefon si eventual pe deal pentru a avea un pic de semnal, sã îsi ia temele si sã le trimitã domnilor profesori. Sunt multi cei care au nevoie, am selectat 14 dintre cei cu rezultate foarte bune la învãtãturã, chiar olimpici nationali. Am vãzut lacrimi pe chipurile lor si bucurie izvoratã din inimã: ” Pãrinte, chiar e al meu?”, “Pãrinte, nu am gândit cã voi tine eu în mâna un laptop!”. Multumim din suflet Înaltpreasfintitului Pãrinte Serafim pentru rugãciunile în care simtim cã ne poartã, multumim pentru tot ceea ce face pentru copiii din Botosani si Negresti si, în mod special, pentru copiii nostri de la Draxeni! Multumim bunilor crestini din Germania! Multumim doamnei Doinita! Bunul Dumnezeu sã rãsplãteascã aici pe pãmânt înzecit, iar dincolo în Împãrãtia Sa înmiit!”, a mai transmis pãrintele Macsim.