spot_imgspot_img
9.9 C
Vaslui
29-mart.-2024

De Buna Vestire, Pescom Vaslui uimeste cu cârnatii si pastrama din peste

- Advertisement -

INTERZIS GURMANZILOR…Dacã ati tinut post, Pescom Vaslui vine cu o ofertã specialã pentru Buna Vestire, prima zi dupã cinci sãptãmâni grele, când Sfânta Bisericã a rânduit dezlegare la peste. Cârnatii din peste si pastrama de novac sunt produsele de fortã cu care specialistii de la Pescom Vaslui vor sã-i uimeascã pe cei mai pretentiosi consumatori. Pentru gospodinele care nu mai au mult timp de pierdut în bucãtãrie, acestia au gãsit solutia. În magazinele proprii din Vaslui, de la Piata Traian si Vidin te asteaptã fileul de crap sau novac, numai bun de bãgat la cuptor. Oferta este una de nerefuzat. Cu doar 18 lei/kg poti cumpãra un novac gata curãtat de solzi, eviscerat, fãrã cap si filetat, asta în conditiile în care un kilogram de peste în viu este 10 sau 11 lei. Nu ratati nici speciaitãtile afumate, macrou, pãstrãv, hering, somon sau sport si nici salata de icre, marca Pescom.

Buna Vestire, prãznuitã de Sfânta Biserica în ziua de 25 martie sau ziua în care Sfântul Arhanghel Gavriil a vestit Sfintei Fecioare cã va naste pe Fiul Domnului este o zi importantã pentru credinciosi. Pe lângã semnificatia religioasã aparte a acestei zile, pentru credinciosii care au tinut post cinci sãptãmâni este o zi de dezlegare la peste. În tot postul Pastelui sunt doar douã astfel de momente, urmãtorul fiind de Florii. În acest context, iatã cu ce ofertã specialã vine singura fabricã de prelucrare a pestelui din judet, Pescom Vaslui. «Le-am pregãtit celor care au tinut post si nu numai, o surprizã. Pastrama noastrã din peste si cârnatii speciali tot din peste vin sã-i desfete dupã o lungã perioadã în care s-au abtinut de la carne, brânzã, ouã si lapte. Ne-am gândit cât de greu le-a fost în aceste zile de post si am zis cã masa lor de duminicã trebuie sã fie pentru ei una foarte variatã si pe lângã traditionalul bors de peste sau pestele prãjit sã aibã si niste specialitãti cu totul deosebite cum sunt cârnatii nostri exclusiv din peste. Nu ne-am oprit aici. Pentru gospodinele care gãtesc, pe bazã de comandã, la magazinele noastre proprii poate fi solicitatã carne tocatã din peste, fie pentru borsul din perisoare, fie pentru chiftelute. Avem si o gamã variatã de peste afumat, de la somon, pãstrãv sau macrou, pânã la hering sau sport » a declarat managerul fabricii Pescom.

File de peste, cel mai cãutat produs de Buna Vestire

În zilele noastre gospodinele se plâng cã nu mai au atât de mult timp pentru a gãti. Pentru cã acestea îsi petrec multe ore la serviciu, masa de Buna Vestire le poate pune în dificultate. De aceea, Pescom Vaslui le vine în ajutor cu un produs special si anume file de novac si crap. « Acum când femeile sunt foarte ocupate, noi ne-am gândit sã le venim în ajutor. Numai în magazinele Pescom puteti gãsi file din novac, sânger sau crap, gata pregãtit si bun de bãgat în cuptor. Noi curãtãm pestele, îl eviscerãm si-l filetãm. Este o operatiune destul de migãloasã, care include multã manoperã, dar ne-o asumãm. Vrem sã venim în sprijinul gospodinelor ca sã nu mai facã bucãtãria plinã de solzi. Preturile nu sunt foarte mari. De exemplu, sângerul ajunge la 10-11 lei pe kilogram în viu, cu tot cu cap. Dupã ce noi îl eviscescerãm si îndepãrtãm capul si solzii, rãmân douã pãrti filetate pe care le vindem cu 18 lei. Eu zic cã e un pret corect, dacã tinem cont la cât se aruncã dintr-un peste viu. Dar revin si spun cã ne asumãm acest lucru, fiindcã vrem ca gãtitul pestelui sã nu mai reprezinte o corvoadã pentru femei » a mai spus managerul singurei fabrici de peste din judet.

Produsele afumate la mare cãutare

Modernizatã prin fonduri europene, Pescom Vaslui detine cele mai moderne utilaje de afumat, care folosesc lemnul pentru a obtine fumul si nu înlocuitori. De asemenea, fabrica, ca si aditivi alimentari foloseste doar sarea, piperul, foi de dafin sau boabe de mustar. « Noi nu folosim aditivi alimentari, asa zisele E-uri. La un control pe aceastã temã a venit o doamnã si ne-a întrebat ce fel de aditivi folosim. Si i-am zis cã folosim numai sare, piper sau codimente. S-au mirat si ne-au verificat mai în amãnunt pânã s-a convins. De acest motiv produsele noastre au termen de garantie mic. Maxim 14 zile. Uitati-vã prin magazine si vedeti ce termene lungi au salatele din icre? Nu vreau sã comentez mai mult. Noi tinem la brandul nostru, lumea stie cã nu folosim aditivi sau coloranti alimentari si nu vrem sã-i dezamãgim. În afumãtorile noastre unde afumãm pãstrãvul, macroul sau somonul totul se face cu lemn, nu cu altceva. Am auzit tot felul de povesti, cã folosesc tehnici nu prea ortodoxe pentru a înlocui fumul. Am fãcut investitii în acest sens si avem cele mai moderne utilaje de afumat pestele. Îi rog pe toti cei care nu au încercat produsele noastre afumate sã guste din pãstrãvul sau macroul nostru afumat. Ne lãudãm cu cel mai bun somon afumat, iar la sport cred cã avem pretul cel mai bun. Asa cum am spus si mai devreme piesele de rezistentã sunt pastrav din novac sau crap si cârnatii din peste » a mai spus managerul Pescom Vaslui.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.