|

De ce i s-a pus pata baronului Buzatu pe sãrmanii locuitori din Vetrisoaia?

RÃZBUNARE?… Pentru a cincea sau a sasea oarã consecutiv, ieri, seful PSD si al Consiliului Judetean Vaslui, Dumitru Buzatu, a refuzat sã dea bani comunei Vetrisoaia, un sprijin de 200.000 de lei, care ar fi fost necesar pentru cofinantarea unei lucrãri la retelele de apã-canal în comunã. Degeaba au fãcut consilierii PNL un amendament, pentru ajutorarea localitãtii Vetrisoaia, indicând inclusiv sursele de bani pentru cei 200.000 de lei necesari primarului Corneliu Stângã. Buzatu nu vrea sã ajute primãria liberalã de la Prut, si cu asta, basta. Consilierii PSD si cei ai ALDE au votat de partea lui Buzatu, asa cã propunerea colegilor liberali a cãzut la vot, fãrã nicio sansã. De fapt, dacã nu este o minciunã, seful CJ Vaslui a spus cã va încerca sã analizeze situatia de la Vetrisoaia pânã la sedinta din luna octombrie.

Conform unor calcule fãcute ieri în Consiliul Judetean, Vetrisoaia este singura comunã din judetul Vaslui care nu a primit niciun leu de la începutul anului, la echilibrãrile bugetare aprobate de Buzatu, în mai multe sedinte. Ceva îl deranjeazã pe baronul PSD din fruntea judetului, când vine vorba de sumele cu care ar trebui ajutatã aceastã comunã cu populatie îmbãtrânitã, de la granita cu R.Moldova. Liderul consilierilor PNL, Gelu Veziteu, a încercat sã propunã un amendament: sã se „rupã” câte 100.000 de lei de la Cozmesti si Dimitrie Cantemir (douã din cele nouã comune care au primit ieri bani din rezerva bugetarã a Consiliului Judetean), iar cei 200.000 de lei sã meargã la Vetrisoaia. Colegul sãu de partid, Liviu Iacob, aproape cã i-a rugat pe sefii CJ Vaslui sã accepte aceastã manevrã, propunând ca aceste douã comune sã primeascã înapoi câte 100.000 de lei la sedinta urmãtoare. Degeaba! Buzatu nu vrea si nu ai ce-i face. Cumva, consilierii PSD si ALDE au simtit directia pe care o doreste seful de la judet, asa cã au respins la vot amendamentul liberalilor. „Dl. primar Stângã este singurul edil din judet care nu a primit nimic, în acest an. Era o urgentã, dar nu ati tinut cont de asta”, a remarcat consilierul Veziteu.

Preotii din comunele cu primari PSD au primit si ei bãnuti de la Buzatu

Pe fondul scandalurilor si acuzelor dintre consilieri, s-au aprobat si bani pentru câteva biserici. Astfel, Parohia Pochidia va primi un sprijin financiar în valoare de 50.000 de lei, Mãnãstirea “Sfântul Voievod Stefan cel Mare” din comuna Miclesti va primi un ajutor financiar în valoare de 29.000 de lei, pentru achizitia unei centrale termice si combustibil, Parohia Crâng, din comuna Ciocani – 71.000 de lei, Parohia Rediu, din municipiul Vaslui – 26.000 de lei. Pânã si aici, a spus consilierul liberal Liviu Iacob, „ati dat bani, domnule presedinte Buzatu, doar parohiilor din localitãti în care primarii sunt de la PSD, ca sã spunã preotii enoriasilor, la slujbã, cã PSD-ul i-a ajutat si trebuie votat partidul dvs”. „Nu m-am gândit niciodatã la asa ceva, iar dacã cineva spune asta, este într-o mare eroare”, a încercat sã spunã seful CJ Vaslui.