|

DE CRÃCIUN SÃ FII MAI BUN: CAZ DRAMATIC LA ZORLENI! (video)

AJUTOARELE LUI MOS CRÃCIUN Trei eleve de la Liceul Pedagogic „Ioan Popescu” din Bârlad au decis sã ajute o familie din comuna Zorleni, sã aibã pe masa de Crãciun tot ce le trebuie. Cazul dramatic al familiei Stancu din satul Islaz, comuna Zorleni, este unul care maritã sã fie adus în atentia oamenilor cu suflet mare, care se pot alãtura campaniei celor trei eleve de liceu, pentru a ajuta aceastã familie. Sase copii, cu vârste între 1,6 ani si 18 ani, nu au nimic pentru masa de Crãciun. Sãrãcia este la ea acasã în aceastã familie, din care trei copii, doi bãieti – ambii bolnavi serios, plus o fatã, merg la scoalã si sunt printre primii din clasã! Tragic este cã familia Stancu nu are lemne pentru iarnã, asa cã în afarã de mobilizarea pentru a ajuta copiii sã aibã ce pune pe masa de Crãciun, se face apel pentru a-i ajuta sã-si cumpere mãcar o cãrutã de lemne! Cu sigurantã cã, dacã veti citi cazul acestei familii, spiritul Crãciunului va face minuni si vor fi ajutati!

Îți poți imagina cum e sã nu ai nimic ce pune pe masa de Crãciun?! Sã ai șase suflete fãrã vinã, care se uitã la tine și cãrora nu le poți asigura mâncarea pe care și-o doresc cu ardoare, oricât ai munci?! Existã din pãcate numeroase astfel de cazuri. Cel de astãzi este al familiei Stancu din comuna Zorleni, sat Islaz. Într-o cãsuțã micã, micã de tot, de fapt într-o camerã amenajatã si încãlzitã cu niste crengi uscate, locuiesc opt suflete. Se înghesuie cu toții – mama, tata și șase copii cu care viața a fost nedreaptã. Cazul acestei familii ne-a fost prezentat de trei eleve de liceu, din clasa a IX-a, care au un suflet mare si bun si vor sã fie Ajutoarele lui Mos Crãciun pentru cei sase copii ai familiei Stancu. Dar au la rândul lor nevoie de ajutor, pentru cã singure nu pot sã aducã luminã de Crãciun si cãldurã în sufletele celor sase copii pe care vor sã-i ajute. Fetele, inimoasele si frumoasele eleve de la Liceul Pedagogic „Ioan Popescu” din Bârlad, sunt: Raluca Elena Frunzã, Alexandra Poianã si Gabriela Rusu. „Ne-am gândit sã ajutãm de Crãciun o familie necãjitã, cu multi copii, si am fãcut noi un grup unde ni s-a alãturat Cosmin Sãndulache, care este din Zorleni, elev în clasa a X-a la Colegiul <Marcel Guguianu>. El ne-a povestit despre familia unui coleg de-al sãu, un bãiat de 18 ani, care este în clasã cu el, este primul la învãtãturã, dar este sãrac si bolnav si mai are acasã încã cinci frãtiori, la fel de buni la învãtãturã – cei care merg la scoalã. Ne-a spus cât de greu se descurcã familia acestui coleg pentru a asigura celor sase copii traiul zilnic si cã nu au nici de unele pentru Crãciun. Am decis sã vedem cu ochii nostri, asa cã am venit azi aici”, a spus Raluca Elena Frunzã.

Incredibil: sãraci, premianti si bolnavi

Familia Stancu este formatã din mama, Gabriela, tatãl – pe care nu l-am gãsit acasã, fiind plecat la muncã prin sat ca sã aducã ceva, putin sau mult, sã asigure mâncarea copiilor si cãldurã, si sase copii: Stefania – Sofia – un an si sase luni, Ciprian – 3 ani, Roberta – 5 ani, Beatrice – 12 ani, Iustin – 14 ani si Daniel Gabriel – 18 ani. Toti stau într-o singurã cãmãrutã, curatã si aranjatã, dar sãrãcia „strãluceste” peste tot. Nu au aragaz, pentru cã nu-si permit sã schimbe butelia din lipsã de bani. Venitul familiei este alocatia pentru cei sase copii, plus ajutorul social de la Primãria Zorleni, totul ridicându-se la aproape 1000 de lei lunar. Pentru opt suflete este prea putin. Tatãl copiilor se duce la muncã cu ziua oriunde este solicitat. Cei trei copii mai mari, Daniel, Iustin si Beatrice, merg la scoalã si învatã de rup: Beatrice si Iustin sunt ambii în clasa a VI-a si au luat premiul II (Iustin) si III (Beatrice) la terminarea anului scolar trecut. Daniel este bolnav, a fost la Liceul „Mihai Eminescu” din Bârlad, dar a avut hepatitã, apoi s-a îmbolnãvit la plãmâni, asa cã a pierdut doi ani de scoalã. Acum este în clasa a X-a la Colegiul „Marcel Guguianu” din Zorleni, iar Cosmin, colegul sãu, ne-a dezvãluit cã este primul din clasã! Ceilalti trei copii mai mici sunt incredibil de cuminti si sfiosi. Cele trei fete de la Liceul Pedagogic vor sã ajute acesti copii, fiind ajutate si de familiile lor, plus de alti elevi, colegi de-ai lor. „Am înteles cã Iustin are talent la desen, iar bãiatul mare, cel care este la Zorleni în clasa a X-a, are talent la muzicã. Vrem sã-i ajutãm, trebuie sã facem ceva sã simtã cã vine Crãciunul”, a spus Raluca Elena.

„Noi nu suntem dintre cei care sã ne milogim. Ce aveam, punem pe masã la copii. Ne descurcãm cu ce avem. Mai greu este cã nu avem lemne, nu stiu cu ce o sã ne încãlzim. S-a mai dus sotul cu spinarea pe la grãdinile oamenilor, le-a curãtat si a adus acasã crengile. Dar nu ne ajung nici pe departe. El munceste acum pe la oameni sã strângem ceva bani ca sã luãm vreo cãrutã de lemne”, ne-a spus Gabriela Stancu.

Ajutoarele lui Mos Crãciun vin în Ajun la copiii familiei!

Cei mici din familia Stancu nu stiu cum aratã în realitate un brad de Crãciun! De peste opt ani, în casa familiei Stancu nu a mai fost împodobit un brãdut de iarnã! Acum vor avea brãdut, care le va fi oferit de redactia Bârlad a cotidianului nostru, cu tot cu ornamente. Ajutoarele lui Mos Crãciun, cele trei fete inimoase, fac apel la oamenii de bine din Bârlad sau de oriunde, care vor vedea cazul acestei familii, sã ajute pentru ca cei sase copii sã aibã cu adevãrat un Crãciun fericit! Cei care doresc sã ajute, pot apela la redactorii cotidianului nostru din Bârlad, la office@vrn.ro, pentru a fi pusi în legãturã cu Ajutoarele lui Mos Crãciun. De asemenea, putem fi contactati pe pagina de Facebook a cotidianului nostru Vremea Noua – Stiri Vaslui.