|

De râsu’-plânsu’: primarul a pãlmuit un liberal, care de fricã, s-a refugiat sub…masã!

La Dimitrie Cantemir, ca în “Caragiale”!

PATIMI EUROPARLAMENTARE… Îmbrânceli ieri, în curtea Primãriei Dimitrie Cantemir, unde, din pricina campaniei electorale, spiritele s-au încins pânã s-a ajuns la bãtaie! Un liberal în vârstã de 48 de ani sustine cã a fost bãtut de primarul Dumitru Roman, care i-ar fi reprosat cã “îl vorbeste de rãu pe la alegãtori”. Scena, asa cum a fost ea relatatã de martorii oculari, este de râsu’-plânsu’. Primarul s-a repezit cu palma la opozantul sãu politic, care, în învãlmãseala creatã, s-ar fi ascuns sub o masã din curtea Primãriei. Apoi, ca sã scape de furia edilului, a fugit în sediul Primãriei. “Nu m-am asteptat la asa ceva. Mi-a reprosat cã de ce mã leg de numele lui, cã el nu candideazã la europarlamentare. Mi-a dat o palmã, sunt zgâriat la fatã. Cu câteva luni înainte, când eu i-am spus domnului primar cã mã înscriu în Partidul National Liberal, i-am spus cã dacã aude bârfe prin sat, sã le vorbim între noi, bãrbãteste. Dar acum, când i-am cerut sã îmi arate oamenii fatã de care eu l-am vorbit de rãu, brusc, a sãrit la bãtaie”, a povestit, supãrat, Constantin Malancã, vicepresedinte al organizatiei PNL din Dimitrie Cantemir.

O palmã zdravãnã si câteva îmbrânceni! Asa a început cu adevãrat campania electoralã în comuna Dimitrie Cantemir, unde seful social-democratilor locali, mai exact primarul în functie, si unul dintre reprezentatii liberalilor s-au confruntat ieri chiar în curtea Primãriei. Constantin Malancã, înscris de câteva luni în PNL, sustine cã a mers fãrã niciun gând de gâlceavã la Primãrie, pentru a obtine o adeverintã pentru APIA. În curte a dat de primarul Dumitru Roman, de seful de la “Situatii de Urgentã”, Iulian Potronic, dar si un alt bãiat de la noi din comunã, Viorel Brighiu. Am dat mâna cu totii, frumos, chiar si cu domnul primar. Deocadatã, domnul primar mi-a spus cã a auzit dânsul cã eu îl vorbesc de rãu, cã el e primarul în functie si cã eu sã plec din comunã, cã aici nu am niciun cuvânt. Trebuie sã spun cã eu sunt în aceastã comunã din 1994, sunt cãsãtorit aici de 25 de ani, am familie, casã, plãtesc taxe, impozite. Nu e corect sã îmi spunã dumnealui mie cã nu am niciun cuvânt si cã trebuie sã plec. În acel moment, eu i-am spus sã îmi spunã oamenii cãtre care l-am vorbit eu de rãu. Dânsul s-a enervat si a sãrit la mine. Nu m-am asteptat la asa ceva”, a spus Constantin Malancã.

Liberalul s-a ferit din calea furiosului primar PSD, ascunzându-se sub o masã din curtea Primãriei!

Din spusele liberalului, primarul mâniat s-a repezit la el si i-a dat o palmã zdravãnã. Au intervenit însã repede seful de la “Situatii de Urgentã” si Viorel Brighiu, ca sã potoleascã spiritele, timp în care Malancã s-ar fi refugiat… sub o masã. “În curtea Primãriei este o masã de metal, si m-am bãgat sub ea. Primarul a vrut sã mai dea în mine cu pumnii, cu picioarele, dar am fost protejat de Brighiu si de Potronic Iulian. Apoi am fugit în Primãrie, ca sã evit conflictul. Domnul primar e supãrat cã eu îmi fac treaba de liberal, cã fac muncã de campanie în comunã. Cred cã a fost influentat gresit, unii au încercat sã îi spunã tot felul de bârfe, pe care dânsul le-a crezut”, este convins Constantin Malancã. Omul mai sustine cã are o zgârieturã pe obraz, de la palma primitã.

Deznodãmânt neasteptat: dupã bãtaie, liberalul spune cã i-a multumit primarului, urându-i “multã sãnãtate si o zi plãcutã”!

Dacã cineva se întreabã cum s-o fi terminat toatã aceastã situatie controversatã, ei bine, acela trebuie sã stie cã… pacea s-a asternut mai repede decât s-ar fi crezut. O spune chiar victima.”Dupã aceea, toatã lumea s-a calmat si domnul primar mi-a eliberat toate documentele pentru APIA. Eu i-am multumit si i-am spus multã sãnãtate si o zi plãcutã. El, ca primar în functie, a rãmas la Primãrie, iar eu, care am vorbit frumos,mi-am continuat drumul”, spune liberalul, tatã a doi fii, unul de 18 ani si altul de 11 ani. Cât despre palma încasatã si zgârietura de pe obraz, acesta sustine cã încã nu stie cum va proceda. “Vreau sã mã gândesc bine si apoi iau o decizie”, a anuntat Malancã. Oamenii din comunã spun despre el cã este un om muncitor, care de vreo 5 ani lucreazã sezonier în Austria, în domeniul viticulturii, iar pânã acum nu a mai fost implicat în asemenea conflicte. Primarul Dumitru Roman nu a putut fi contactat, pentru a-si spune punctul de vedere.