|

De ziua Politiei Locale, agentii bârlãdeni au fost felicitati! (FOTO)

SCRISOARE DESCHISÃ

“Pentru personalul Politiei Locale Bârlad, aceastã zi este importantã si specialã, pentru dubla ei semnificatie – Ziua de 21 mai a fost declaratã din 2010 „Ziua politiei locale” – si pentru cã în Biserica Ortodoxã sunt pomeniti Sfintii împãrati Constantin si Elena.

Folosesc acest prilej pentru a adresa sincere felicitãri colegilor mei pentru responsabilitatea cu care si-au îndeplinit misiunile încredintate, prin prisma atributiilor curente sau impuse de mãsurile de prevenire a rãspândirii coronavirusului Sars-Cov 2. De la o zi la alta au crescut solicitãrile, au sporit sarcinile, dar politistii locali au dovedit curaj, profesionalism si devotament fatã de comunitate, fiind prezenti permanent acolo unde a fost nevoie de ei: în stradã, patrulând independent sau alãturi de echipaje ale fortelor de ordine din Ministerul Afacerilor Interne, la centrele unde au fost cazate persoanele carantinate, au rãspuns la sesizãrile cetãtenilor, au însotit personalul Directiei de Asistentã Socialã din cadrul Primãriei Bârlad pentru distribuirea alimentelor cãtre persoanele în vârstã, izolate ori carantinate.

În ultimele luni, am înteles mai bine cã printr-o strânsã legãturã între cetãteni si autoritãti, dificultãtile întâmpinate pot fi depãsite mai usor, iar cele mai importante lucruri sunt, în cele din urmã, respectul, solidaritatea socialã si iubirea fatã de semeni. Nu în ultimul rând, doresc sã adresez multumiri, atât bârlãdenilor pentru încredere, cât si primarului municipiului Bârlad, domnul av. Dumitru Boros, pentru sprijinul acordat, conditionat doar de solicitarea unor servicii de calitate, care sã sutinã eforturile sale de a oferi comunitãtii sigurantã si de a aduce municipiului nostru înfãtisarea doritã, prin investitii, liniste si curãtenie. Celor care si-au aniversat ziua numelui, politisti locali ori concetãteni, le adresez din adâncul inimii gânduri bune, sãnãtate si sperante împlinite! La multi ani!”

Vasile Chelaru, director executiv al Politiei Locale Bârlad