|

(DE)AC DE COJOCUL NOSTRU

Vasluiul, la zece puncte de titlu

FINAL INCENDIAR… Hizo a vrut sã-i surprindã pe rapidisti cu Milanov fundas central si Sânmãrtean la închidere. I-a iesit pânã când Zmeu a dat douã pase de gol Rapidului. Vasluiul a pierdut mai întâi trei puncte si apoi un punct pentru cã nu au fãcut fatã presiunii. Golul înscris de Adailton rãmâne singura consolare a celor peste trei mii de spectatori care au înfruntat frigul de pe “Municipal”.

FC Vaslui este tot mai departe de titlu, dupã un meci cu de toate. Goluri, jucãtori eliminati si erori de arbitraj. Cu atitudine si nerv asa început meciul de asearã. Fãrã Balaur, suspendat, iar Farkas si Gladstone accidentati, “Dulãul” a fost nevoit sã improvizeze trimitând în teren o defensivã încropitã peste noapte. Bulgarul Milanov a fãcut cuplu în centrul defensivei alãturi de Papp, în timp ce Jovanovic si Milisavljevic au jucat pe benzi. Vasluiul a început meciul bine si dupã numai 12 minute, Wesley a înscris cu capul dupã o centrare perfectã trimisã de Jovanovic. Vasluiul joacã frumos, în vreme ce Rapidul încearcã sã reintre în meci. În loc de 2-0, la ocazia lui Adailton care a tras slab, în loc sã paseze cãtre Wesley liber în careu, s-a fãcut 1-1. Oaspetii au egalat dintr-o imensã eroare a lui Zmeu, care i-a “pasat” lui Deac (35), acesta învingându-l fãrã probleme pe Puia. Dupã numai douã minute, vasluienii mai fac încã o eroare, Pavlovic îl calcã pe Alexa, iar sârbul este eliminat. La iesire, Hizo si Pavlovic s-au înjurat reciproc, antrenorul reprosându-i cã si-a lãsat echipa în zece dupã o gresealã gravã. Vine minutul, 40 iar Deac face 2-1 dupã ce l-a învins usor pe Puia, care putea respinge sutul rapidistului. Dupã pauzã, Vasluiul dominã si încearcã sã revinã în joc, în timp ce giulestenii vor sã conserve avantajul. Omul primei reprize, Deac este eliminat dupã un fault la Milisavljevic, iar vasluienii sperã cã pot întoarce rezultatul. Lovitura lui Adailton (63) bagã Vasluiul în meci. Adailton si compania simt cã pot învinge si pun presiune pe adversar, dar pe contraatac giulestenii dau lovitura de gratie, Nicolae Grigore îl învinge pe Puia, care a gresit din nou, iar Rapidul ia toate punctele. Vasluiul lui Hizo este la zece puncte de titlu, dupã un an în care singura performantã a fost calificarea si evolutiile din grupele Europa League.

“Dulãul” si-a atacat jucãtorii

Viorel Hizo si-a acuzat jucãtorii pentru greselile din partida de asearã, în primul rând pe Pavlovic, pe care l-a anuntat cã trebuie sã-si caute altã echipã. “Ne doream sã câstigãm acest joc, din pãcate echipa noastrã a fãcut greseli pe care nu le-a comis tot campionatul. În momentul în care controlam jocul, Zmeu face o gafã pe care nu stiu cum sã o caracterizez, apoi dupã câteva minute, cu o iresponsabilitate de neconceput. Pentru mine, ce a fãcut Pavlovici azi, nu se poate sterge cu buretele niciodatã. Sã calci un adversar la un metru de arbitru este incalificabil. Din pãcate, asta e echipa cu care am terminat campionatul. Cu Milanov fundas central, dar a fost poate cel mai bun fundas al nostru azi, si cu Puia în poartã”, a spus Hizo.

Lucescu: “Am cãstigat pentru cã asa a vrut Dumnezeu”

Tehnicianul Rapidului, Rãzvan Lucescu considerã cã Rapidul a obtinut o victorie meritatã. “A fost un meci destul de greu din cauza erorilor arbitraj. Eliminare gratuitã la Deac si penalty incontestabil la Teixeira. S-a îngreunat un meci pe care îl controlam fãrã probleme. Am debutat modest, permitând Vasluiului sã marcheze. Dar am reusit sã revenim si sã avem avantaj la pauzã. Ne multumeam pe final si cu 2-2. Le-am spus jucãtorilor cã am venit sã câstigãm, dar ne-am fi multumit si cu o remizã. Am câstigat pentru cã asa a vrut Dumnezeu si cã am meritat. Se cãstigã foarte greu la Vaslui, se joacã un fotbal agresiv, dincolo de limitele normalului. Astfel de meciuri te întãresc. Un cartonas jenant la Deac, s-a întãmplat totul în fata mea. Am vorbit la pauzã cu Deac, i-am spus cã va fi vânat. Am convenit cã îl voi schimba dupã 10 minute, simtea si el cã va fi eliminat”, a declarat Rãzvan Lucescu.