|

Degustare de vin în scop caritabil, azi, în Vaslui

INVITATIE.. Eveniment inedit astãzi, la Vecchia Roma. Marian Munteanu, un vasluian de profesie somelier organizeazã o degustare de vin în cadrul cãruia cei interesati vor putea sã afle informatii importante despre tipurile de vin românesc, dar si despre cum ar putea sã le asocieze cu diferite tipuri de mâncare. Evenimentul va începe la ora 19:00, însã vasluienii care doresc sã participe trebuie sã-si anunte prezenta pânã la ora 12:00, la numãrul de telefon 0754.268.319. Acestia vor trebui sã plãteascã o taxã în valoare de 100 lei, bani care vor merge cãtre un caz umanitar din Vaslui.

Evenimentul face parte dintr-o campanie a tânãrului Marian Munteanu, în vârstã de aproximativ 28 ani, care îsi doreste sã-i învete pe vasluieni sã bea corect un vin bun. Acesta este absolvent al Colegiului Economic “Anghel Ruginã”, precum si al Facultãtii Alimentatie si Turism din cadrul Universitãtii Transilvania. A avut diverse joburi în industria ospitalitãtii, de la ajutor de ospãtar în Predeal si receptioner de pensiune în Poiana Brasov pânã la ajutor de bucãtar în Bruxelles, cu bursã Erasmus si receptioner de restaurant în Dubai. “Somelier am ajuns dupã ce am lucrat în patru tãri diferite, în patru pozitii diferite, dar tot în industria ospitalitãtii. Acolo am vãzut câtã importantã se acordã somelierului la masã, la cinã. Cu timpul, mi s-a conturat ideea cã dacã vreau sã mai continui în acest domeniu, ar fi bine sã mã îndrept spre directia aceasta. M-am întors acasã, am fãcut cursurile de somelier la Bucuresti, apoi un alt curs despre vinuri, dar la nivel international. Acum fac parte din Asociatia Somelierilor din România, iar recent am luat Premiul I la concursul Trofeul Somelieriei 2018”, explicã tânãrul.

Ce vor învãta vasluienii în cadrul degustãrii de vin

În cadrul evenimentului, vasluienii vor degusta din opt sticle de vin: un vin spumant, douã tipuri de vin alb, un vin rose si patru tipuri de vin rosu. De asemenea, acestia vor fi serviti cu câteva brânzeturi, mezeluri, snacks-uri si apã. Participantii “vor învãta sã tinã corect paharul de vin, adicã de picior, sã cunoascã strugurii nobili românesti, vor cunoaste douã tipuri diferite de Feteascã Neagrã, cel mai important vin rosu românesc, vor primi informatii generale despre vin, dar si asocieri culinare. Accesul se face pe bazã de rezervare la numãrul 0754.268.319 pânã la ora 12:00. La intrare se va plãti o taxã în valoare de 100 lei. Totii banii ce se vor strânge vor merge cãtre un caz umanitar din Vaslui. Momentan, nu am ales cazul, astept sugestii, inclusiv, dacã cineva va dori sã mi se alãture, o poate face”, explicã tânãrul somelier.