|

Deputat Ionel Palăr: ”Rușine, doamna Dăncilă! În timp ce vă plimbați cu bicicleta pe un kilometru de asfalt, județele Moldovei se zbat în praf și sărăcie”

Vizita premierului Viorica Dăncilă pe șoseaua ocolitoare a municipiului Bacău, aflată în construcție, a fost acoperită de ridicol, pentru că încercarea de a strânge, fără discernământ, puncte electorale nu rămâne fără urmări. În timp ce premierul Dăncilă se plimba cu bicicleta pe primul kilometru asfaltat din șoseaua de centură, zeci de șoferi stăteau la o coadă interminabilă, la intrarea în Bacău, dinspre București, în încercarea de a tranzita orașul. Cine trece prin Bacău știe că a devenit o adevărată aventură să parcurgi câțiva kilometri și este o obișnuință să stai la cozi cu orele.

Situația durează de câțiva ani, proiectul șoselei ocolitoare a orașului împlinește aproape un deceniu. În ultimii șapte ani, de când tot conduce România, PSD a tot amânat investiția și s-a încurcat în licitații cu parteneri îndoielnici, ceea ce a dus la apariția a noi și noi termene. Nu doamna Dăncilă, nu este un motiv de mare mândrie că, în 2019, șoseaua de centură abia capătă contur. Este o rușine că unul dintre cele mai mari orașe din Regiunea Nord-Est, amplasat pe singura arteră ce leagă Capitala cu Nordul Moldovei, este sufocat de trafic și aglomerație.

Este o rușine că șoseaua ocolitoare nu este nici acum gata și că doar seriozitatea constructorului a făcut posibil să vă dați cu bicicleta pe un kilometru de asfalt! Este o rușine că încercați să vorbiți despre primul kilometru de autostradă din Moldova, când, în fapt, vorbim despre o șosea de centură care, într-un viitor deloc cert, ar putea să facă parte și dintr-o autostradă pentru Moldova. Pentru că, doamna Dăncilă, Moldova nu are, dar vrea autostradă! ….https://www.desteptarea.ro/deputat-ionel-palar-rusine-doamna-dancila-in-timp-ce-va-plimbati-cu-bicicleta-pe-un-kilometru-de-asfalt-judetele-moldovei-se-zbat-in-praf-si-saracie/