|

DEPUTAT PSD VÂNAT DE FISC PENTRU O DATORIE URIAŞĂ

Deputatul PSD Răzvan Rotaru riscă să fie executat silit de Fisc pentru o serie de obligaţii fiscale neachitate la timp de o firmă la care a figurat ca asociat unic. Deja, cei de la Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice (AJFP) Botoşani au declanşat procedura privind angajarea răspunderii în solidar, la mijloc fiind vorba de o presupusă datorie de 785.864 de lei, sumă în care sunt incluse obligaţiile fiscale neachitate şi penalităţile aferente.

În replică, Răzvan Rotaru a apelat la serviciile unui avocat şi a contestat în instanţă decizia AJFP Botoşani, solicitând anularea acesteia pe motiv că nu el a fost administratorul firmei, societatea a fost inactivă mai mulţi ani şi că firma în cauză a intrat deja în insolvenţă, însă a pierdut toate procesele, inclusiv cererea de revizuire.

Concomitent, el a făcut şi o contestaţie împotriva executării silite, dar cererea i-a fost respinsă de instanţă ca fiind perimată.

Contactat de reporterii „Monitorul de Botoşani”, Răzvan Rotaru a negat că el ar fi persoana în cauză şi că ar putea fi o confuzie. „Nu sunt eu. Poate fratele meu. A fost o greşeală”, a spus Răzvan Rotaru, deşi toate datele de contact ale firmei îl indicau pe el ca fost acţionar unic.

Administrator al firmei era mama parlamentarului

În fapt, este vorba de societatea Dary Roxy SRL, înfiinţată în 2010, care a avut ca obiect de activitate principal transporturi rutiere de marfă şi care a avut sediul social în comuna Curteşti, acolo unde Răzvan Rotaru deţine o locuinţă, conform propriei declaraţii de avere, administrator al firmei fiind Zîna Rotaru, nimeni alta decât mama actualului parlamentar. Astfel, potrivit documentelor aflate la instanţă depuse de reprezentanţii Fiscului, societatea nu a depus nici o declaraţie informativă privind tranzacţiile efectuate în perioada 2012-2015, nu a depus declaraţia privind impozitul pe profit pentru perioada 2012-2016 şi nici bilanţul contabil pentru anii 2013, 2014. Din acest motiv, în vara lui 2017 a fost realizată o inspecţie fiscală în urma căreia a fost emisă o decizie de impunere şi implicit decizia de răspundere solidară pentru suma de 785.864 lei obligaţii fiscale şi penalităţi.