|

Deputatul Cãciulã dã o loviturã tipicã unui baron PSD: familia sa a cumpãrat hotelul Cantemir Husi!

CUMPÃRÃTOR…Hotelul din centrul Husului a fost vândut la licitatie de cãtre un executor, pentru o datorie la Exim Bank si a fost adjudecat de firma fiicei deputatului Cãciulã, cu o sumã de peste 650.000 de euro, fãrã TVA, echivalentul a 30 de apartamente cu douã camere din oras. Iatã cum suna anuntul de vânzare publicat de executorul judecãtoresc: „2.901.867 RON. Se vinde la licitatie publicã „Hotel Cantemir”, compus din teren intravilan în suprafatã de 4.355 mp categoria de folosintã curti constructii, împreunã cu constructiile C1 – clãdire hotel S+P+3 în s.c. de 1023,45 mp, C2 – constructie anexã în s.c. de 229,53 mp, C3 – garaj în s.c. de 45,58 mp si C4 – magazie în s.c. de 7,18 mp, situat în Husi, Str. General Teleman nr.1, jud. Vaslui”. Hotelul Cantemir are 96 de locuri de cazare (46 de camere) si un potential foarte bun, lucru care i-a atras atentia deputatului Cãciulã, care a decis sã umble în sacul cu euro, de unde a scos suma necesarã cumpãrãrii imobilului. La licitatie pretul a crescut, iar imobilul a fost adjudecat cu suma de aproape 650.000 de euro, la care se adaugã TVA de 19%. Ne punem întrebarea: de unde a scos Cãciulã peste 770.000 de euro pentru cumpãrarea hotelului Cantemir, câtã vreme salariul sãu de parlamentar este doar de 5.000 de euro pe lunã, iar fostele sale firme care acum sunt administrate de cei doi copii nu produc milioane de euro?

Tranzactia prin care fiica deputatului Cãciulã a ajuns proprietar peste hotelul Cantemir s-a fãcut prin intermediul firmei Vasea SRL, la care administrator este Diana Georgiana Cãciulã. Valoarea tranzactiei se ridicã, conform unor surse, la 650.000 de euro, fãrã TVA, bani pe care aceasta trebuie sã-i achite în termen de câteva zile de la semnarea actelor (se pare cã doar zece zile). Interesant este cã deputatul Cãciulã s-a bãtut pânã în pânzele albe pentru a prelua singurul hotel din Husi, semn cã îsi extinde domeniul de activitate si în zona hotelierã. Conform unor surse, licitatia ar fi pornit de la 400.000 de euro, iar pasul a fost de 100.000 de lei (fiind vorba de un obiectiv românesc, n.r.). De la 2 milioane de lei, dupã o luptã acerbã cu un alt competitor de la licitatie, s-a ajuns la 3,1 milioane lei, bani pe care fiica deputatul va trebui sã-i achite prin firma Vasea SRL. Apropo de firmã, sã spunem cã fosta societatea a lui Cãciulã a avut, anul trecut, o cifrã de afaceri de 2.241.998 lei, cu un profit net de 248.673 lei si 22 de angajati. Deci, cifra cu care deputatul PSD cumpãrã singurul hotel din oras este mai mare decât cifra de afaceri a firmei sale. De unde va plãti cei 770.000 de euro, în aceste conditii?, ne întrebãm. Este deputatul Cãciulã pusculita de serviciu a PSD Vaslui, omul care strânge averi impresionante (de unde, oare?) si care este dispus sã plãteascã milioane de euro pentru afaceri imobiliare? Nu stim, cert este cã afacerea scârtâie din greu la acest moment, dar Cãciulã scoate 770.000 de euro, dintr-un foc, pentru a plãti hotelul. Si un fapt si mai interesant: pentru a prelua clãdirea, Cãciulã trebuie sã mai plãteascã încã 250.000 de euro pentru mobilierul si accesoriile de bucãtãrie din restaurant, ceea ce ridicã valoarea tranzactiei la aproape 1 milion de euro! „Nu as putea sã vã spun prea mult, auzisem cã a fost o licitatie, însã nu stiu cine este câstigãtorul. Dacã spuneti cã a fost câstigat de o firmã din Husi, asta nu poate decât sã ne bucure. Sper ca acela care l-a cumpãrat sã aibã grijã si sã-l transforme într-un obiectiv important pentru oras“, a declarat primarul Husului, Ioan Ciupilan. Parlamentarul PSD este un afacerist nu prea iubit în oras. În 2013, din vina constructorului, un incendiu puternic a mistuit un bloc care fusese construit de Aurel Cãciulã si pentru care oamenii plãtiserã sume importante pe fiecare apartament. În ciuda eforturilor pompierilor, focul nu a putut fi oprit! Din fericire, locatarii lui Cãciulã au putut fi evacuati la timp, însã multe apartamente, cu bunuri, cu tot, au ars ca o tortã.

Licitatie cu pauzã de o orã

La licitatie, initial s-au înscris cinci competitori, printre care fiica deputatului Cãciulã, dar si o companie a unui chinez din Iasi. A mai fost o firmã din Suceava si încã douã persoane fizice. Efectiv în licitatie s-au calificat doar trei firme. Cea din Suceava s-a retras la un moment dat, fiindcã probabil suma la care ajunsese licitatia era prea mare pentru aceasta, rãmânând ca batãlia sã se dea între chinez si SC Vasea SRL. Atunci, unul dintre competitori a cerut o pauzã, iar licitatia s-a oprit o orã. Unele surse spun cã cei doi ar fi ajuns la o întelegere, fiindcã imediat dupã reluare licitatie, firma fiicei lui Cãciulã a plusat cu pasul de 100.000 de lei, iar chinezul a renuntat subit. Se vorbeste cã între cei doi ar fi fost o negociere, iar chinezul ar fi primit o sumã importantã ca sã se retragã. Cuantumul nu este cunoscut, însã aratã interesul familiei Cãciulã pentru acest imobil.