|

Deputatul Olteanu, la reuniunea regionalã ALDE, de la Iasi: „Suntem o alegere pentru toti românii care vor sã deschidã usa Europei”

MANIFESTARE…Presedintele Cãlin Popescu Tãriceanu, însotit de alti membri din conducerea partidului, au participat sâmbãtã la Iasi la conferinta regionalã de prezentare a candidatilor ALDE la alegerile europarlamentare, conferintã la care a participat si reprezentanta judetului Vaslui de pe pozitia 26, Mihaela Husanu. La eveniment au fost prezenti peste 600 de membri ALDE din judetele Iasi, Botosani, Suceava si Vaslui. Cu acest prilej, deputatul Daniel Olteanu, presedintele ALDE Vaslui, a spus cã usile partidului sunt deschise pentru toti cei care simt cã românii trebuie sã fie priviti cu respect în Europa. „Le-am spus celor care au participat la Iasi, la evenimentul de prezentare al candidatilor ALDE pentru Parlamentul European, cã îmi doresc ca Alianta Liberalilor si Democratilor sã fie pentru cât mai multi o alegere, o prioritate sau o cauzã, nu doar o variantã politicã. Mobilizarea si entuziasmul pe care le-am vãzut la colegii mei vasluieni, dar si la cei din judetele Iasi, Suceava si Botosani, mã fac sã cred cã suntem pe drumul cel bun în a le arãta tuturor cine suntem si ce ne propunem. Suntem o alegere pentru toti românii care vor sã deschidã usa Europei si sã fie primiti cu respect, asa cum ni se cuvine. O alegere pentru cei care judecã mereu cu o singurã unitate de mãsurã si tot la fel vor sã fie judecati. O alegere pentru cei care se simt europeni si îsi doresc sã fie tratati ca atare, nu ca si când ar fi cetãteni de mâna a doua. Pe de altã parte, vreau sã cred cã devenim o prioritate pentru toti românii care privesc în dreapta si se înspãimântã, privesc în stânga si se crucesc, iar pe noi, cei din ALDE, ne crediteazã cu respect pentru modul în care întelegem politica acestor timpuri. Cu responsabilitate, cu echilibru si cu accent pe investitii care pot ridica nivelul de trai, în fapt, pentru toti românii, dar mai ales pentru locuitorii din zona Moldovei”, a spus Olteanu, dupã sedinta de lansare regionalã.

„Vrem sã aducem bunãstare pentru cât mai multi români”

„Nu în ultimul rând, vreau sã cred cã suntem o cauzã. O cauzã suficientã, cãreia nu-i lipseste nimic din ceea ce este necesar pentru a produce efecte pozitive, pe care sã le simtã toti românii, într-o Românie pe care altii o vor dezbinatã si stãpânitã. O cauzã dreaptã si bine apãratã de cãtre toti colegii mei si de românii care vor sã fie reprezentati de profesionisti, de oameni cu experientã. În fata neadevãrurilor pe care multi le propovãduiesc ca fiind literã de lege, în fata etichetelor grele care ni se pun prin alãturarea pânã la confuzie cu partenerii de coalitie, în fata batjocurii entuziaste a celor care au pretentia cã ne =rezistã, în fata tuturor acestor lucruri, eu si colegii mei din ALDE rãmânem demni si nu ne abatem de la obiectivul major pe care ni l-am propus꞉ sã aducem bunãstare pentru tot mai multi români, prin investitii si infrastructurã. Le multumesc tuturor celor care ne sustin, iar celor care vor sã ni se alãture sau sã afle mai multe despre ceea ce ne propunem pentru judetul Vaslui, le transmit cã o pot face oricând la sediile noastre din Vaslui, Bârlad si Husi”, a mai sustinut parlamentarul ALDE de Vaslui.