|

Deputatul Solomon a votat: adio, radare neinscriptionate pe soselele din judetul Vaslui!

EXPLICATIE… „Politistii se transformã, nici mai mult, nici mai putin, în vânãtori de oameni”, a spus deputatul Solomon, la momentul votului împotriva radarelor neinscriptionate.

DECIZIE… În curând, radarele neinscriptionate din dotarea Serviciului Politiei Rutiere a IPJ Vaslui, celebrele Logan-uri SOZ sau LSD, nu vor mai circula pe sosele. Parlamentul a adoptat ieri o prevedere, conform cãreia „dispozitivele destinate mãsurãrii vitezei se instaleazã exclusiv pe autovehicule care prezintã înscrisurile si însemnele distinctive ale Politiei Rutiere. Dispozitivele mobile, de tip pistol, destinate mãsurãrii vitezei se utilizeazã la o distantã maximã de 10 metri de autovehiculele care prezintã înscrisurile si însemnele distinctive ale Politiei Rutiere. Se interzice utilizarea dispozitivelor de mãsurare a vitezei din autovehicule care nu prezintã înscrisurile si însemnele distinctive de cãtre politisti care nu poartã uniforme cu înscrisuri si însemne distinctive si care nu sunt amplasate în locuri vizibile”.

Este vestea pe care o asteptau soferii din judetul Vaslui, multi dintre ei fiind amendati de cãtre echipajele radar neinscriptionate. Camera Deputatilor a reexaminat, marti, ca urmare a unei decizii a CCR, proiectul referitor la circulatia pe drumurile publice, stabilind cã se interzice utilizarea dispozitivelor de mãsurare a vitezei din autovehicule care nu au înscrisurile Politiei si nu sunt amplasate în locuri vizibile.

Adrian Solomon a sustinut cã Politia „face vânãtoare de oameni”

A fost eliminatã prevederea potrivit cãreia, pentru amenzile contraventionale în cuantum de pânã la 20 de puncte-amendã, contravenientul poate achita pe loc agentului constatator jumãtate din minimul amenzii prevãzute de lege. Aceastã lege pune bazã pe preventie, a afirmat deputatul PNL Florin Roman. Deputatul USR Ionut Mosteanu a precizat cã USR a votat împotriva proiectului de lege. „A rãmas o parte din ideea initialã si politistii îi vor prinde mai greu pe vitezomani. Încercati si ati reusit printr-un vot sã puneti botnitã, frânã Politiei. Dacã doreati sã faceti preventie, puteati sã puneti radare în puncte fixe, sã faceti campanii de constientizare si sã faceti infrastructurã”, a motivat parlamentarul USR. Parlamentarul PSD de Vaslui, Adrian Solomon a afirmat cã proiectul este bun, având în vedere cã în prezent, politistii se transformã în „vânãtori de oameni”. „Este prima lege votatã de Parlament cu privire la circulatia pe drumurile publice. Din 2002, Politia a fãcut aceste reglementãri. Ei nu vãd în acest cod de circulatie decât un mod de a-i vâna pe oameni. Nu pun accent pe preventie. Politistii se transformã, nici mai mult si nici mai putin, în vânãtori de oameni. Umblând cu tot felul de masini neinscriptionate nu facem preventie, ci vânãtoare de oameni”, a sustinut Solomon.