|

Deputatul Solomon, în vizorul CNCD, pentru jignirile aduse vânzãtorului din shaormerie! (VIDEO)

CEA MAI SCUMPÃ SHAORMA

GURA BATE FUNCTIA… Deputatul Adrian Solomon, presedintele Comisiei de Muncã din cadrul Camerei Deputatilor si presedintele PSD Bârlad, si-a pus în cap si Comisia Nationalã pentru Combaterea Discriminãrii (CNCD)! Potrivit presedintelui institutiei, Csaba Asztalos CNCD s-a autosesizat în legãturã cu comportamentul deputatului Adrian Solomon, care l-a jignit pe vânzãtorul de la fast-food, care îi ceruse sã îsi punã masca de protectie. Una peste alta, deputatii Solomon si Stativã vor plãti cu sigurantã, cea mai scumpã shaorma posibilã, cu de toate: circ de pominã, jigniri si amenzi usturãtoare, de mii de lei.

În urma imaginilor fãcute publice, s-a constatat cã deputatul PSD care nu avea mascã l-a jignit pe un vânzãtor si i-a cerut actele care sã arate cã are dreptul sã lucreze în România. Când a ajuns Politia, deputatul Solomon s-a luat la hartã si cu oamenii legii. „Consiliul s-a autosesizat în acest caz. Analizãm toate declaratiile, cât si contextul în care au fost fãcute. În cazul în care ajungem la concluzia cã s-a trecut în zona de discriminare, atunci vorbim de o posibilã amendã între 1.000 si 30.000 de lei”, a declarat Csaba Asztalos, pentru site-ul www.ziare.com. Din înregistrãrile care au fost fãcute publice, reiese faptul cã Solomon a avut o atitudine nepotrivitã si cã l-a ironizat pe vânzãtorul din shaormerie. Potrivit presei centrale, Adrian Solomon, fãrã mascã si recalcitrant, intrã în local si începe sã se certe cu casierul. Vrea sã comande trei shaorme medii de vitã, iar casierul îi spune: „Puneti-vã, vã rog, masca.” Lui Solomon îi sare tandãra si începe sã tipe la casierul de etnie turcã.

Solomon: „Bãi Mustafa (…) esti în România aicea (…) Alo, Mustafa! Aratã-mi cã ai voie sã muncesti aici! (…) Bãi, panaramã!” Colegul sãu de partid încearcã sã îl linisteascã:” Adi, Adi”.

Apar si politistii. Solomon, din ce în ce mai nervos, se ceartã si cu politistul care îl roagã sã poarte masca:

Solomon: „Dacã el mã ia pe mine cu masca, tu îl iei pe el cu cartea verde?Nu te intereseazã dacã ãsta are dreptul la muncã în România, dar eu sã port masca, da? Nu te intereseazã dacã are dreptul sã munceascã în România, dar eu când comand o shaorma în România, îmi iei buletinul, nu ti-e rusine? Aratã-mi cartea verde a lu’ ãsta. Dacã el mã ia pe mine cu masca, tu îl iei pe el cu cartea verde?”. Acesta a fost dialogul halucinant pe care l-a avut Adrian Solomon cu reprezentantul legii.