|

Deputatul Solomon, prins cu societatea nedeclaratã!

ILEGAL Deputatul Adrian Solomon îsi bate joc de lege! A “uitat” sã îsi treacã, în declaratiile de avere si de interese, afacerile personale, pe care le deruleazã, sub acoperirea fustelor…propriei neveste! Registrul Comertului Vaslui vine cu dovezi clare cã Solomon a mintit atunci când s-a dezis public de implicarea Ilonei Mãdãlina Solomon, sotia acestuia, în actionariatul societãtii Dareva Management SRL Bârlad. Mai mult, sediul acestei societãti este într-o curte … goalã! Iar asociatul nevestei deputatului este nimeni altul decât Bogdan Cosnitã, de la Clubul “Iguana” acolo unde Solomon a avut un scandal mult mediatizat cu un inspector acum câtiva ani. Din Monitorul Oficial unde este publicatã înfiintarea societãtii se vede clar cine este actionar la firma Dareva, ce obiect de activitate are, etc. Solomon nu a trecut în declaratiile cerute de Agentia Nationalã de Integritate (ANI) firma aceasta, chiar dacã ea nu produce nimic! Faptul cã este nefunctionalã nu-l scuteste de eludarea legii!

Ca de obicei, deputatul bârlãdean, mare lider de partid atât în orasul rulmentilor cât si în cel resedintã de judet, Vaslui, Adrian Solomon, nici usturoi n-a mâncat, nici gura nu-i miroase! Încã odatã, în fata unui adevãr simplu – si anume, cã nevasta sa, Iloona Mãdãlina Solomon, e actionarã la firma SC Dareva Management SRL Bârlad, cu sediul în Bârlad, strada Republicii 162, împreunã cu Bogdan Cosnitã, administratorul acestei firme – Solomon a negat vehement, desi dovezile sunt certe, în evidentele institutiilor statului! Ba, mai mult, a fãcut spume la gurã, amenintând în stânga si în dreapta pe cei care au “îndrãznit” sã-i spunã cã a încãlcat Legea 176 din 2010, lege privind declaratiile de avere si interese ale demnitarilor. Este si rusinos si ilegal pentru un parlamentar cu pretentiile sale! Si unde mai pui cã sediul firmei este într-o curte, undeva pe strada Republicii, lângã societatea “Libertatea”, deci în centrul orasului. Surpriza este însã mare, cãci acolo este doar o curte goalã! Fãrã sediu, fãrã imobil…. curat firmã fantomã, cum bine a intuit însusi deputatul Solomon! “Ce vreti sã vã spun, cã nevasta mea este la o firmã fantomã?”.

Dovada încãlcãrii legii!

În Monitorul Oficial PARTEA A IV-A, Nr. 2588/11.VII.2011 este o rezolutie prin care se aratã cã “În baza cererii nr. 10532 din data de 12.05.2011 si a actelor doveditoare depuse, s-a dispus autorizarea constituirii si înregistrarea societãtii comerciale cu urmãtoarele date:

SC Dareva Management SRL Bârlad, având ca membrii fondatori pe Solomon Ilona Mãdãlina, asociat aport la capital 100, 00 Ron, echivalentul a 10 pãrti sociale, reprezentând 50% din capitalul social total, cota de participare la beneficii/pierderi fiind de 50% si pe Cosnitã Bogdan, asociat, aport la capital 100,00 RON data vãrsãrii aportului 12.05.2011, echivalând cu 10 pãrti sociale, reprezentând 50 % din capitalul social total, cota de participare la beneficii/pierderi de 50 %; – administrator persoanã fizicã: Cosnitã Bogdan, data numirii 12.05.2011, durata mandatului nelimitatã; – denumire: DAREVA MANAGEMENT – S.R.L.; – sediul social: Municipiul Bârlad, Bd. Republicii nr. 162, numãr identificare corp clãdire 1991 – C2, camera 2, judetul Vaslui; – domeniul principal de activitate: grupa CAEN 472 – comert cu amãnuntul al produselor alimentare, bãuturilor si al produselor din tutun, în magazine specializate; – activitatea principalã: cod CAEN 4722 – comert cu amãnuntul al cãrnii si al produselor din carne, în magazine specializate”.

Asta este specificat alb pe negru în MO PARTEA A IV-A, Nr. 2588/11.VII.2011, asadar clar ca bunã ziua, doamna Solomon este oficial om de afaceri iar deputatul trebuia sã treacã firma în declaratii! Dar nu a fãcut-o! Întrebat de reporterii nostri de ce, acesta a spus cã firma nu mai este trecutã pe numele nevestei, cã azi a deschis-o, mâine a închis-o! “Întrebati la ANAF, firma este închisã de tot si este concesionatã cãtre altcineva! Ce vreti sã vã spun, cã nevasta mea e la o firmã fantomã? A vrut sã vândã pui, dar si-a dat seama cã sunt multe firme care vând astfel de produse si a doua zi a închis-o! Dacã vindea vreun pui sau vreo aripã de pui o treceam în declaratia de avere si interese, dar bilantul este zero!”, a spus deputatul Adrian Solomon. Dar a mintit cu nerusinare, pentru cã la Registrul Comertului Vaslui firma Dareva este în functiune, exact la sediul unde este trecutã în MO, are acelasi actionariat ca la început, deci Solomon Ilona Mãdãlina si Bogdan Cosnitã (care este administratorul acestei firme).