|

DESCÃTUSARE (foto)

Sânmãrtean si-a reamintit cã e fotbalist

COSMARUL CÂINILOR… Revenit printre titulari, Lucian Sânmãrtean a fost omul care a decis meciul dintre Dinamo si FC Vaslui. Mijlocasul a arãtat din nou poftã de joc si a marcat unicul gol al întâlnirii, la capãtul unei faze initiate tot de el si la care a mai contribuit si Jumisse. “Galben-verzii” au acum douã etape accesibile si pot începe sã reducã diferenta fatã de liderul Steaua.

FC Vaslui a respectat traditia ultimilor ani si a învins-o din nou pe Dinamo Bucuresti. Meciul de pe “National Arena” a fost departe de a fi spectaculos, si a fost decis de o executie excelentã a lui Lucian Sânmãrtean. Criticat de patron dupã ultimele sale evolutii, Sânmãrtean a intrat pe teren foarte motivat, lucru care s-a vãzut si din modul în care s-a bucurat dupã gol. Este pentru prima oarã de la venirea lui Hizo când “galben-verzii” leagã douã victorii, si având în vedere programul urmãtoarelor douã etape, Vasluiul poate începe sã reducã din deficitul fatã de liderul Steaua. Eroul meciului cu Dinamo, Lucian Sânmãrtean, a pãrãsit banca de rezerve înaintea fluierului final cu o pungã de gheatã la picior. Mijlocasul spune cã a jucat cu dureri si sperã ca pânã la meciul cu Otelul sã fie refãcut complet. “Este o victorie destul de importantã pentru cã ne tine acolo sus, aveam nevoie de victoria asta, iar Vasluiul a practicat un fotbal de calitate reusind sã învingem o echipã precum Dinamo. În fiecare an am luptat pentru campionat si anul acesta vom face la fel. Este destul de devreme sã spunem cine vor fi campioni, mai sunt multe meciuri si cred cã echipa care va fi constantã si va reusi sã scoatã puncte afarã va fi campioanã. Mã bucur cã echipa a fãcut azi un joc bun, un joc exact. Mã doare putin piciorul, dar voi face un RMN zilele urmãtoare pentru a vedea dacã nu este ceva mai rãu si sper pânã la meciul cu Otelul sã fiu apt”, a declarat Lucian Sânmãrtean.

Niculae a salutat galeria dinamovistã

IDOL… Marius Niculae a evoluat, sâmbãtã seara, pentru prima oarã împotriva fostei sale echipe. “Sãgeatã” nu a marcat, dar a fãcut un meci bun, îgnorând pânã la fluierul de final cântecele galeriei dinamoviste.

Golgheterul Vasluiului a fost pus sâmbãtã într-o posturã ineditã. Strigat si aclamat de fanii lui Dinamo, Niculae a fost nevoit sã lupte pentru culorile galben si verde. Fericit pentru victorie, Marius Niculae a mers la peluza dinamovistã abia dupã fluierul de final. “A fost ceva inedit, a fost pentru prima datã în cariera mea când am jucat împotriva lui Dinamo, dar asta este viata sunt jucãtor profesionist, iar acum joc la Vaslui. Mã bucur de rezultatul obtinut împotriva lui Dinamo pentru cã încã mai sperãm în lupta pentru titlu, chiar dacã este o distantã destul de mare. Vom începe o cursã de urmãrire. Pânã acum câstigasem doar un singur meci în deplasare, doar la Bistrita si este foarte important pentru noi cã am obtinut o victorie în deplasare si pe terenul lui Dinamo. Este foarte important cã am reusit sã dã gol, fãrã sã primim”, a declarat Marius Nicuale.

Hizo: “Nu sunt foarte multumit”

În ciuda faptului cã echipa sa a câstigat, Viorel Hizo nu s-a declarat tocmai multumit de joc. Finalul meciului nu a fost pe placul “Dulãului”, însã antrenorul si-a lãudat în cele din urmã elevii.

Viorel Hizo l-a lãudat pe Sânmãrtean pentru cã acesta a înteles faptul cã echipa are nevoie de el si s-a pregãtit exemplar. “Dulãul” avertizeazã cã urmeazã meciuri grele, pe care Vasluiul trebuie sã le câstige. “A fost un joc greu, pe care l-am câstigat cu multe emotii. Nu pot spune cã sunt foarte multumit, mai ales de partea finalã a jocului în care în loc sã pasãm foarte mult, am intrat în jocul adversarului si nu mi-a plãcut deloc. Echipa meritã felicitatã pentru atitudinea pe care a avut-o. La 1-0 în final de joc, poate sã greseascã oricine, de asta ne-a si fost fricã pe final. Este o victorie importantã într-un moment foarte important. Urmeazã meciuri foarte importante pentru în care dacã nu câstigãm puncte, începem sã coborâm în clasament. Sânmãrtean a fãcut eforturi mari, s-a pregãtit, a înteles cã echipa are nevoie de el, a creat o fazã foarte frumoasã cu Jumisse si a înscris din nou în poarta lui Dinamo ca si anul trecut”, a declarat Viorel Hizo.