|

DEZLÃNTUITI

Vasluiul reintrã în lupta pentru titlu

FERICITI… Augusto Inacio a intrat încruntat si a iesit zâmbind sub privirile dezamãgitoare ale suporterilor stelisti. FC Vaslui a demonstrat maturitate si a dominat tactic Steaua, care nu a avut remediu în fata lui Wesley dezlãntuit sã ducã Vasluiul pe prima treaptã a podiumului. “Galben-verzii” trec deaspura “ros-albastrilor” si asteaptã acum pasii gresiti ai rivalilor.

Eliminati din cupã, vasluienii au intrat hotãrâti sã învingã pentru a rãmâne în cursa pentru titlu. Si au reusit. Portughezul Inacio a gândit perfect jocul, trimitându-i pe Costin si Anderson în fata fundasilor, care au fãcut un meci mare. Cei doi au tocat mãrunt atacurile stelistilor, în timp ce Milanov si Paito au zburdat pe benzi. Wesley Lopes a fost din nou one man show si a ajuns la borna 22 în clasamentul golgeterilor. O primã victorie în Ghencea, care dã sperante suporterilor cã în acest sezon Vasluiul poate obtine primul trofeu din istorie. “Galben-verzii” au început mai bine partida si s-au instalat în jumãtatea de teren adversã încã din primul minut. Însã, prima ocazie a Vasluiului a apãrut abia în minutul 11, când Costin l-a încercat de la distantã pe Tãtãrusanu, care a prins fãrã probleme. L-a urmat Bello, dupã numai douã minute, sut retinut în doi timpi de portarul Stelei. Dupã un prim sfert de orã dominat cu autoritate de “galben-verzi”, Rusescu si compania au cea mai mare ocazie de gol a primei pãrti, Chipciu (17) este blocat în ultima clipã de Paito. Steaua a relansat partida, însã chiar dacã Borjan a iesit eronat pe câteva centrãri, “ros-albastrii” nu si-au creat sanse reale de a înscrie. Cea mai mare ocazie a Vasluiului în prima rerpizã a apartinut lui Bello (37), dar acesta a trimis pe lângã, dupã o centrare perfectã a lui Costin. Finalul primei pãrti a fost dominat de “galben-verzi”, iar sutul lui Adailton (39) a fost respins în corner de Tãtãrusanu. Dupã o primã reprizã echilibratã, vasluienii au intrat mai motivati de la cabine, iar Wesley (52) a trimis putin pe lângã, dupã un corner executat de Adailton. Era faza care anunta golul. Acelasi expeditor si acelasi destinatar, Adailton centreazã perfect, iar Wesley (59) cu capul a marcat golul izbãvitor. Toatã lumea astepta reactia “ros-albastrilor”, însã defensiva a functionat perfect, închizând culoarele câtre poarta lui, Borjan, care nu a mai gresit. Mai mult, chiar si-a salvat echipa de la primirea unui gol, iesind perfect pe o minge lungã a stelistilor. Pânã la final, Steaua nu si-a mai creat nicio oportunitate de a înscrie, vasluienii fiind cei care puteau sã închidã meciul. Introdus în locul lui Bello, Temwanjera nu a putut înscrie cu un sut de la 50 metri, care a trecut pe lângã o poartã lãsatã goalã de Tãtãrusanu. S-a încheiat, 1-0 si Vasluiul reintrã în cursa pentru titlu.

Stoichitã: “E o înfrângere nemeritatã”

Tehnicianul “ros-albastrilor”, Mihai Stoichitã sustine cã Steaua merita mai mult în partida de asearã, deoarece Rusescu si compania au avut multe actiuni, în vreme ce vasluienii au avut doar douã ocazii si au reusit sã înscrie. Acesta a mai adãugat cã Tatu a gresit la golul marcat de Wesley, pentru cã a pierdut duelul cu golgeterul Vasluiului. “Mi se pare o infrângere nemeritatã. Am avut multe actiuni de atac, iar ei doar douã si au dat un gol. Lumea nu observã ce incerc eu sã fac, se uitã doar la rezultat. Duelul cu Wesley a fost pierdut de Tatu la gol, el trebuia sã-l marcheze. Ghencea e un loc pretentios, nu m-a deranjat cã mi-au strigat demisia. Sã se uite pe statisticã si vor vedea ce s-a întamplat în aceastã searã”, a declarat Mihai Stoichitã.

Latovlevici: “S-a simtit cã vasluienii ne-au pus mari probleme”

Jucãtorii Stelei recunosc superioritatea “galben-verzilor” si nu se gândesc decât la meciul urmãtor din Giulesti. Fundasul stânga, Iasmin Latovlevici considerã cã Steaua mai are încã sanse la câstigarea campionatului, chiar si dupã înfrângerea de asearã. “E o înfrângere care doare, dar trebuie sã trecem pe undeva pentru cã ne asteaptã un meci foarte greu cu Rapidul. Mergem acolo sã nu pierdem. Important este sã ne revenim fizic, avem timp suficient. Nu s-a simtit cã vasluienii ne-au pus mari probleme, dar rezultatul conteazã. Nu ne scad sansele la titlu dupã acest rezultat”, a spus Latovlevici.