|

Diana Bogos, dublã campioanã balcanicã la atletism

PERFORMANTÃ… Desemnatã sportiva anului 2017 în judetul Vaslui, Diana Elena Bogos îsi confirmã statutul si în acest an. Vasluianca a câstigat, weekendul acesta, douã medalii de aur la Campionatele Balcanice de Atletism Under 20 de la Sofia, cu stafeta 4x400m si la proba de 800 de metri.

România a ocupat primul loc în clasamentul pe medalii la Campionatele Balcanice de atletism Under-20 de la Sofia, cu sapte de aur, trei de argint si douã de bronz. La aceastã performantã a contribuit si vasluianca Diana Elena Bogos, eleva Liceului cu Program Sportiv. La editia din acest an, sportiva pregãtitã de Viorica Pintilie si Elena Bogos a câstigat douã medalii de aur. Prima, cu stafeta de 4x400m a României (Adina Cârciogel, Iulia Banaga, Maria Scrob si Diana Elena Bogos – 3:48.43), iar a doua, la proba de 800 de metri, unde vasluianca a scos cel mai bun timp, 2:14,35.

Sportiva anului 2017

Diana Elena Bogos este cel mai bune exemplu cã sportul vasluian încã mai poate obtine performante nationale si internationale. Atleta a fost declaratã cea mai bunã sportivã la disciplinele olimpice, anul trecut, dupã ce a devenit, printre altele, campioanã balcanicã la proba de 800 de m, în salã, dublã campioanã nationalã la tineret si juniori, proba 800 m, campioanã nationalã la alergare montanã (4 km), campioanã nationalã la cros (4 km), vicecampioanã balcanicã la cros si la stafetã 4x400m.