spot_imgspot_img
23.1 C
Vaslui
16-apr.-2024

Din ce judeţe vin alimentele de bază ale românilor. Harta producătorilor

- Advertisement -

Timiş, Buzău şi Suceava sunt judeţe care dau României cele mai mari cantităţi de carne de porc, pui şi respectiv lapte.

În funcţie de condiţiile climatice, de terenurile disponibile, dar mai ales de business-urile care s-au dezvoltat cu precădere în anumite regiuni ale ţării, aprovizionarea cu produse de bază a României este mai dificilă în anumite zone. Există însă judeţe care asigură mare parte din necesarul de consum al întregii ţări.

Astfel, în cazul cărnii de porc, judeţul de unde provine cele mai mari cantităţi de carne este Timiş, reşedinţa gigantului chinez Smithfield. Practic, conform datelor aferente 31 decembrie 2016, din Timiş au pornit anul trecut peste 224.500 de tone de carne de porc în viu, adică aproximatriv 32,5% din producţia totală de carne de porc ce a ajuns anul trecut la aporximativ 693.000 de tone.

Informaţiile publicate de ECONOMICA.net pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor. http://www.economica.net/de-unde-vine-mancarea-romanilor-harta-producatorilor_133446.html#ixzz4Z85HW9du

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.