|

Din dragoste, la un pas de a ajunge pe drumuri!

NEÎNTELEGERI… Un bãrbat din localitatea Chircesti, comuna Miclesti nu va mai lua niciodatã oameni în gazdã dupã întâmplarea prin care a trecut sãptãmâna trecutã. Încercând sã ajute un bãtrân, Constantin Pardos a acceptat ca acesta sã vinã sã locuiascã în casa lui, împreunã cu o nepoatã. Numai cã din cauza consumului excesiv de alcool, relatiile de prietenie dintre proprietarul locuintei si chirias s-au rupt dupã doar trei luni, si nu în cele mai bune conditii. Înainte de a-si cãuta un alt loc unde sã stea, femeia a mers la Politia din comunã si s-a plâns cã proprietarul casei ar fi bãtut-o. Oamenii legii s-au mobilizat imediat, iar dupã câteva ore, cu ajutorul unui ordin de protectie provizoriu, l-au scos pe proprietar din casã pe o perioadã de cinci zile. “Mi-au spus cã dacã mã mai apropii de casa mea în perioada asta, mã paste puscãria. Eu n-am mai auzit nicãieri ca proprietarul unei case sã fie pus pe drumuri, chiriasul sã fie lãsat în casã, si totul pe baza unei declaratii mincinoase. Femeia a spus la Politie cã am bãtut-o, dar eu nici nu am atins-o” ne-a declarat Cosntantin Pardos.

Divortat si cu copiii plecati prin lume, Costicã Pardos s-a gândit, în urmã cu trei luni, sã facã un ban cinstit. Pentru cã avea o casã destul de mãrisoarã, în care locuia doar el, acesta a început sã caute chiriasi. Asa a ajuns la un bãtrân grav bolnav, tot din Miclesti, de care are grijã o nepoatã de-a lui. Cei doi au bãtut palma contra sumei de 600 de lei, bani pe care urma sã-i achite, lunar, o fiicã de-a femeii. Numai cã lunile treceau, banii nu veneau, iar cei doi chiriasi îi fãceau probleme din ce în ce mai mari proprietarului locuintei, mai ales din cauza consumului de alcool. Toate asta pânã acum trei sãptãmâni, când Constantin Pardos si-a fãcut curaj si i-a dat afarã pe bãtrânel si pe nepoata acestuia. Iatã ce ne-a declarat proprietarul casei. “Când i-am luat pe cei doi la mine i-am rugat sã aibã grijã cu bãutura, problemã cu care ei nu s-au conformat. N-am vrut certuri si panaramã la mine în casã. De trei sãptãmâni am reusit sã scap de ei. Dupã câteva zile, femeia m-a sunat sã vinã sã-si ia din lucrurile pe care le lãsase în casã. I-am spus sã vinã, cã n-am nicio problemã. Ba mai mult, i-am spus cã dacã vrea, poate sã mai rãmânã, cã nu se grãbeste nimeni sã o dea afarã. A fost de acord”.

Surpriza de la 4 dimineata si masinile de politie de la poartã

Numai cã pentru Costicã Pardos, facerea de bine din acea zi nu a fost rãsplãtitã cu aceeasi monedã. Si asta pentru cã femeia s-a dus la Politie, reclamând faptul cã bãrbatul a bãtut-o. “Pe la 4 dimineata vãd cã ea dã sã iasã pe poartã. Am întrebat-o ce face la ora aia, asa de dimineatã, si unde îi sunt bagajele. N-a vrut sã-mi zicã mare lucru, asa cã i-am spus sã plece definitiv, cã la mine în casã nu mai are ce cãuta. Ea s-a dus, în schimb, la Politie si mi-a fãcut plângere cã am bãtut-o. Fãrã niciun martor, fãrã nicio probã, fãrãr niciun semn pe corp cã as fi agresat-o în vreun fel, dupã câteva ore, douã masini de politie au venit la poarta mea, iar unul dintre agenti mi-a spus cã am zece minute sã pãrãsesc casa, altfel mã paste puscãria. Mi-a dat ordin de protectie provizoriu, sã nu mã mai apropii cinci zile de casa mea. Eu asa ceva n-am mai vãzut în viata mea. Mãsura a fost luatã doar ca urmare a declaratiilor date de cãtre femeia asta. Eu de bãtut nu am bãtut-o, nici mãcar nu am atins-o, dar cu toate astea, am fost dat afarã din locuinta mea. În acea zi, dat afarã din casã, am venit la Vaslui, pentru cã am vrut sã vorbesc cu seful de la Politia Judeteanã, iar femeia a rãmas acolo. De pe 5 septembrie si pânã pe 10 septembrie am avut interdictie sã intru în locuinta personalã. Le-am explicat politistilor cã si cu riscul de a face puscãrie, eu am sã intru în casã, pentru cã nu am un alt loc unde sã stau. Si asa am fãcut. Azi (n.r. marti) vreau sã merg în audientã la seful Politiei Judetene, sã explic situatia mea, pentru cã eu, asa cum v-am mai spus, nu am mai întâlnit asa ceva. Si ordinele astea de protectie trebuie date în baza unor dovezi, a unor probe, sã ai martori care sã sustinã cele scrise în plângere” a mai spus Costicã Pardos. Reprezentantii IPJ Vaslui spun cã ordinul de protectie a fost dat pentru cã femeia bãtutã ar fi trãit în concubinaj cu Constantin Pardos si chiar ar fi avut resedinta în casa respectivã. În plus, oamenii legii au deschis dosar penal în acest caz sub aspectul sãvârsirii înfractiunii de loviri sau alte violente. Varianta Politiei este confirmatã si de vecinii lui Costicã Pardos, care ne-au spus cã femeia nu s-ar afla la prima bãtaie încasatã în locuinta acestuia.