|

Din Spania, Dawid Czajkowski reactioneazã: „Nu consum droguri, nu sunt violent, nu am fost arestat vreodatã”

RÃSPUNS… În urma publicãrii în codidianul nostru al articolului „Cum au fost <<aruncati>> doi copii în Spania, cu largul concurs al instantelor”, material referitor la cazul vasluiencei Monica Czajkowski care este foarte aproape sã-si piardã copiii, dupã ce Curtea de Apel Bucuresti a hotãrât trimiterea minorilor în Spania, la tatãl lor, acesta din urmã a trimis la adresa redactiei ziarului Vremea Nouã un drept la replicã. Dawid Czajkowski spune cã acuzatiile pe care sotia sa i le aduce sunt false si poate dovedi acest lucru cu documente eliberate de autoritãtile din Polonia si Spania. „Cazierul judiciar din Polonia a dovedit cã nu am fãcut niciodatã nicio infractiune; analizele medicale din Spania au arãtat cã nu am nicio urmã de droguri în sânge; fisa medicalã a fiului pe care sotia mea spune cã l-am bãtut aratã cã doctorul nu a gãsit nicio urmã pe corpul lui”, spune tatãl celor doi copii.

„(…)Evident, prin prezentul drept la replicã nu dorim sã îngrãdim dreptul la liberã exprimare a autorului articolului, acesta având libertatea sã emitã opinii despre orice. Totusi, pentru o corectã informare a opiniei publice, atunci când opiniile emise despre chestiuni ce tin de persoana mea sunt vãdit ofensatoare si contrare realitãtii, ele trebuie clarificate si corectate. (…) Nici una din acuzatiile pe care autorul articolului mi le aduce, repetând cuvintele sotiei mele, nu este adevãratã. Nu consum droguri, nu sunt violent, nu am fost arestat vreodatã, nu mi-am bãtut copiii. Diferenta este cã, dacã în ziar se pare cã este suficient sã acuzi, în fata instantelor e nevoie si de dovezi. Iar noi am avut: cazierul judiciar din Polonia a dovedit cã nu am fãcut niciodatã nicio infractiune; analizele medicale din Spania au arãtat cã nu am nicio urmã de droguri în sânge; fisa medicalã a fiului pe care sotia mea spune cã l-am bãtut aratã cã doctorul nu a gãsit nicio urmã pe corpul lui. Si asta chiar în ziua în care ea pretinde cã l-as fi bãtut. Cu atât mai putin cã l-as fi tuns în somn. Sotia mea este cea care a decis, cu de la sine putere, sã-i aducã în România, fãrã a mã informa mãcar. Chiar si acum îmi interzice sã-mi vãd copiii, îmi neagã drepturile mele pãrintesti si drepturile copiilor de a-si vedea tatãl. Dacã fiii mei nu ar vrea sã mã vadã, de ce s-au plâns judecãtorului cã nu mai vin pe la ei? Fiul cel mare stie de ce: fiindcã mama lor mi-a închis telefonul si nu mai rãspunde nici bunicului. Ce ar trebui sã fac? Am mai venit o datã dupã ea în România si am stat aproape trei ani. Si apoi am plecat împreunã înapoi, în Spania, unde aveam de lucru si îmi puteam întretine familia. Fiindcã numai eu am avut de lucru în tot acest timp.

Cum este în interesul copiilor sã îi desparti de tatã? Dimpotrivã, cred cã dacã o mamã vrea sã urmãreascã interesul copiilor nu le taie orice legãturã cu tatãl si chiar si cu bunicii cãrora nu le-a reprosat nimic ,încã…”, a transmis Dawid Czajkowski, prin intermediul dreptului la replicã. Precizãm cã, din dorinta de a prezenta informatii cât mai obiective în articolul publicat marti, redactorii ziarului Vremea Nouã au încercat sã stea de vorbã cu ambele pãrti implicate în acest caz, însã Monica Czajkowski ne-a transmis cã nu ne poate ajuta cu numãrul de telefon al sotului ei, pentru cã l-a sters din telefon.